Tgrt Haber
17 Şubat 2015 08:05

İstanbul‘da kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'a kar sabah saatlerine doğru geldi.

İstanbul‘da kar yağışı başladı
istanbul, kar yağışı, meteoroloji,

Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde yeşil alanlar karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Türkiye, Sibirya üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı bir hava kütlesinin etkisine girdi. Kar yağışının, cuma gününe kadar, güney bölgeler dışında tüm ülkede etkili olması bekleniyor. İstanbul’da bugün, yarın ve perşembe günleri yoğun kar yağışı görülecek. İstanbul’da sıcaklık gece -1, gündüz 1 dereceye kadar düşecek. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek. Kar yağışı, yurt genelinde cuma günü etkisini kaybedecek ve cumartesi gününden itibaren hava sıcaklığı biraz artacak.

Türkiye’de hafta sonuna kadar hava şöyle olacak:

17/18/19 ŞUBAT: Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu yağmurlu geçecek. Diğer tüm bölgelerde, özellikle kuzey bölgelerde yoğun kar yağışı bekleniyor.
20 ŞUBAT: Trakya, Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz yağmurlu olacak. Diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Karın şiddeti düne gore biraz azalacak.
21 ŞUBAT: Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur bekleniyor. Kar yağışı, Hakkâri, Erzurum, Van ve Bitlis’te görülecek. Batı bölgeleri parçalı az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı biraz artacak.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Zonguldak

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Meteoroloji'nin yoğun kar yağışı beklendiğini açıklaması üzerine Zonguldak Valiliği bu sabah ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı aldı. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

Samsun

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...