Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2015 20:20

Osmanoğlu'ndan Şah Fırat operasyonu açıklaması

Sultan İkinci Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Osmanoğlu'ndan Şah Fırat operasyonu açıklaması
Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanoğlu, Sultan İkinci Abdülhamid&tt2;in torunu,

Sultan İkinci Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Dedemiz Süleyman Şah'ın türbesi, Türk milleti, Ümmet-i Muhammed için çok önemli ve kıymetlidir. Yapılan operasyonun bu hassasiyetler göz önünde bulundurularak, koruma iç güdüsüyle, muhafaza altına alma mücadelesi olduğunu düşünüyorum" dedi. Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleyman Şah'ın türbesinin nakli için TSK'nın düzenlediği operasyonu olumlu bulduğunu ve desteklediğini söyledi. Son dönemde Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin, terör örgütü IŞİD tarafından tehdit altında tutulduğunu, bu durumun kendilerini üzdüğünü, hatta hiddetlendirdiğini ifade eden Osmanoğlu, "Dedemiz Süleyman Şah'ın türbesi, Türk milleti ve Ümmet-i Muhammed için çok önemli ve kıymetlidir. Yapılan operasyonun bu hassasiyetler göz önünde bulundurularak, koruma iç güdüsüyle, muhafaza altına alma mücadelesi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Operasyonu "siyasi" değerlendirmenin yanlış olacağını vurgulayan Osmanoğlu, "Bugünlerde tek millet, tek yürek olmamız lazım. Her zamankinden daha çok birlik olmamız gerekir" ifadesini kullandı. Osmanoğlu, şöyle konuştu:

"Dedemiz Süleyman Şah'ın türbesinin nakledilmesi ve manevi eşyasının korunması için gerçekleştirilen başarılı operasyonda emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile meseleye sahip çıkan halkımızdan Allah razı olsun."

Suriye'deki Vahdettin Han'ın türbesinin de Türkiye'ye getirilmesini istediklerini kaydeden Osmanoğlu, Şah Fırat Operasyonu sırasında geçirdiği kaza sonucu şehit olan Başçavuş Halit Avcı'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...