Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2015 22:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Şah açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahliye operasyonuna ilişkin yaptığı açıklama 4 dilde yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Şah açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahliyesine ilişkin yaptığı yazılı açıklama Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe kamuoyuna sunuldu.

ERDOĞAN'IN SÜLEYMAN ŞAH AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun yeri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı başarılı bir operasyon neticesinde değiştirilmiş bulunmaktadır. Sevk ve idaresini bizzat takip ettiğim ve Sayın Başbakanımız ve Genel Kurmay Başkanımızın harekat merkezinden bizzat yürüttüğü bu operasyon, ecdadımızın bizlere emaneti olan Süleyman Şah Türbesini, savaş şartlarının hakim olduğu Suriye’de daha güvenli bir mevkiye nakletmeyi amaçlamıştır.

DEVLETİMİZİN KARARIYLA BAŞARILI ŞEKİLDE TAMAMLANDI
Gece boyu gerçekleştirilen Şah Fırat operasyonuyla, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’ndaki tüm emanetler ve orada görev yapan askerlerimiz, salimen ülkemize getirilmiş bulunmaktadır. Operasyon, devletimizin kararı ve uygulamasıyla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Süleyman Şah’ın naaşı, askerlerimiz tarafından kontrol altına alınan ve şu anda bayrağımızın dalgalandırıldığı, Suriye sınırları içinde sınırımıza 200 metre mesafede bulunan Eşme bölgesine nakl-i kubur ile getirilecektir.

YENİ YERİNDE BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEK
Daha önce iki defa yeri değiştirilmiş olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, yine uluslararası hukuk ve anlaşmaların bir gereği olarak yeni mekanında bayrağımızı dalgalandırmaya ve ecdadımızın hatırasını yaşatmaya devam edecektir. Herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı operasyon sırasında, kaza sonucu bir askerimiz şehit düşmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Her türlü takdirin fevkindeki bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Hükümetimizi ve Silahlı Kuvvetlerimizi, şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum."

ERDOĞAN'DAN KÜRTÇE AÇIKLAMA
Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından yayınlanan açıklamanın Kürtçe metni şu şekilde;
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süleyman Şah açıklaması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...