Tgrt Haber
01 Mart 2015 01:40

Eskişehir'de tele kulak operasyonu

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında, daha önce kentte görev yapan, aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık'ın da bulunduğu 29 polis hakkında gözaltı kararı verdi.

Eskişehir'de tele kulak operasyonu
tele kulak operasyonu, yasadışı dinlemeler

KOM Şubesi Ekipleri, Eskişehir'in yanı sıra Ankara, Diyarbakır, Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri ve Kocaeli'nde düzenlediği eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonlarda, biri 2. sınıf emniyet müdürü, ikisi 3'üncü sınıf emniyet müdürü, biri 4. sınıf emniyet müdürü, ikisi emniyet amiri, biri başkomiser, üçü komiser yardımcısı, 19'u da polis memuru 29 kişiyi gözaltına aldı. Kırklareli'nde görevli Şube Müdürü M.Ö. Karabük'te görevli Başkomiser F.T, Diyarbakır'da görevli polis memurları A.V. ve N.B, Sakarya'da görevli polis memuru H.T. ve Kocaeli'nde görevli bir polis memuru Eskişehir'e getirildi. Zanlı polisler, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, yardım etmek, kamu görevlisi olarak resmi belgede sahtecilikle suçlanıyor. Gözaltına alınan Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, eski Emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya yönelik operasyon sırasında Eskişehir'de İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmıştı.

33 POLİSE FTÖ SORGUSU
Diğer taraftan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki "paralel yapı" iddialarına yönelik Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde başlattığı soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 43 polisten 33'ü adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 9 şüpheli serbest bırakıldı. Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün direktifleri doğrultusunda usulsüz dinleme yapmakla suçlanan 24 polis ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...