Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2015 11:58

Öğretmene ‘sopa‘ soruşturması

Fevziye Polat Ortaokulu velileri, öğretmen Adem Ü.nün 2 sınıfta geçen çarşamba günü yapılan sınavda öğrencilerin yaptığı yanlış sayısına göre ellerine pergelle vurduğunu söyleyerek okul müdürlüğüne şikayette bulundu.

Öğretmene ‘sopa‘ soruşturması
ortaokul,dayak,

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde ücretli öğretmen olarak iki ortaokulda Fen Bilgisi dersine giren Adem Ü. hakkında, sınavda yaptıkları yanlış sayısı kadar öğrencilerin eline pergelle vurduğu, 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı bir sopayı sınıfta bulundurduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Korkuteli'nin Yazır Mahallesi'nde Fevziye Polat Ortaokulu velileri, öğretmen Adem Ü'nün 2 sınıfta geçen çarşamba günü yapılan sınavda öğrencilerin yaptığı yanlış sayısına göre ellerine pergelle vurduğunu söyleyerek okul müdürlüğüne şikayette bulundu. Aynı zamanda Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda da Fen Bilgisi desine  giren Ünlü'nün, sınıfta üzerinde 'Eğitime Destek Çubuğu' yazılı bir sopa bulundurduğu yönünde de şikayet yapıldı.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaşan şikayetler üzerine öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, sözkonusu iddiaların kendilerine ulaştığını ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı. Kocagöz, soruşturma neticesinde de gerekenin yapılacağını kaydetti.

SOPA FOTOĞRAFLANDI

Öğretmenin sınıfta bıraktığı sırada fotoğrafı da çekilen sopanın üzerine öğrenciler Adem Ü'nün adını yazarak, 'Fen öğretmeni çok gıcıkmış' yazısıyla tepkilerini dile getirdi. Öğretmen Ünlü'nün, Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda öğrencileri bu sopayla dövdüğü iddiası da soruşturmada yer alıyor.

'23 YANLIŞA 23 SOPA'

Fevziye Polat Ortaokulu velilerinden Ayşe Kara, kızının eve ağlayarak geldiğini, ne olduğunu sorduğunda ise "Moralim bozuk" dediğini belirterek, üsteleyip tekrar sorduğunu ve "Bugün öğretmen bize çok kötü davrandı, dövdü bizi" diyerek olayı anlattığını söyledi. Ertesi gün okula giderek okul müdürüne şikayette bulunduğunu belirten Ayşe Kara şöyle konuştu:

"Çocuklar deneme sınavı olmuş. Sınavda 3 yanlışı, 4 yanlışı olan olmuş. Birinin 23 yanlışı varmış. O çocuk 'Bana 23 tane vurdu' dedi. Bizimkilere de kaç tane yanlış varsa ellerine pergelle o kadar vurmuş. Benim çocuğum iki- üç haftadır şikayetçi. Öğretmen 'Ben istersem size sıfır veririm, kimse bana birşey yapamaz' diyormuş. Benim çocuğumun 6 yanlışı çıkmış, 6 kez vurmuş."

EĞİTİM- SEN'DEN DİLEKÇELİ BAŞVURU

Olaya ilişkin Eğitim- Sen Antalya Şubesi de bir dilekçeyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Eğitim- Sen'in başvurusunda, deneme sınavında öğretmen Adem Ü'nün 5/A ve 5/B sınıflarında yaptıkları yanlış sayısı kadar öğrencilerin ellerine pergelle vurup dövdüğü ve üzerinde 'Eğitim Destek Çubuğu' yazılı bir sopa bulundurduğu yönündeki şikayetlerin incelenmesi gerekli cezai yaptırımın acilen uygulanması gerektiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...