Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2015 20:44

Mehmetçiğin çok konuşulacak kahramanlığı

Şırnak'ta, Irak sınırından ülkeye girmek isteyen ve donmak üzere olan 17 Suriyeli, TSK'ya ait helikopterlerle kurtarıldı.

Mehmetçiğin çok konuşulacak kahramanlığı
Mehmetçik, suriye, sınır,

Suriye'den kaçarak Irak'a, oradan da Türkiye'ye girmek isteyen 10'u çocuk, 2'si kadın 17 Suriyeli, Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Uludere'nin Yekmal köyü bölgesinde Jandarma 156 hattını arayarak, yardım istedi. Bunun üzerine Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından havalanan iki helikopterle, donmak üzere olan Suriyeliler bulundukları araziden alınıp, komutanlığa getirildi. Burada ambulansta ilk müdahaleleri yapılan Suriyeliler, 3 gün aralıksız yürüdüklerini, dağlık arazide karda donma tehlikesiyle yüz yüze kaldıklarını söyledi.Suriyelerden biri, ülkesindeki savaştan kaçarak Irak üzerinden Türkiye'ye geldiklerini, ailenin diğer fertlerini savaşta kaybettiğini anlattı. Kurtarılan Suriyelilerin birçoğunun ayakkabılarının eskidiği, bir kısmının ise ayakkabısız olduğu görüldü.Mehmetçik, yolculuk sırasında aç kalan Suriyelilere su ve bisküvi ikram etti. Suriyeliler, daha sonra Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Mehmetçiğin çok konuşulacak kahramanlığı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...