Tgrt Haber
05 Ocak 2018 12:28

8 ayda 500 bin ziyaretçi ağırladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesince geçen yıl hizmete açılan, 15 değişik türde 70 yavrunun dünyaya geldiği hayvanat bahçesini, 8 ayda 500 bin kişi ziyaret etti.

8 ayda 500 bin ziyaretçi ağırladı
Eskişehir,Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,

Henüz bir yılını doldurmayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nin ev sahipliği yaptığı 243 türde bin 665 hayvanın, 70'i burada dünyaya gözlerini açtı.

Ziraat, orman ve su ürünleri mühendisleriyle veteriner hekim, biyolog, dalgıç, tekniker ve hayvan bakıcısından oluşan 60 kişilik bir kadronun hizmet verdiği hayvanların yuvaları, yeni yılda yavrularıyla şenlendi.

Dünyadaki diğer hayvanat bahçeleriyle akvaryumlarda doğan hayvanlardan oluşturulan hayvanat bahçesindeki hayvanlar, mevsimlere göre hazırlanan özel diyetlerle besleniyor.

"İlgi oldukça güzel"

Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Ayşe Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz bir yılı doldurmamış yeni bir hayvanat bahçesi olmalarına rağmen 8 ayda 500 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

Gencer, 70 yavrunun Eskişehir'de gözünü dünyaya açtığını dile getirerek, 30 mahmuzlu kaplumbağa, 7 Kamerun koyunu, 5 Valabi kangurusu, 4 çinçila, 4 deve kuşu, 3 mirket, 3 geyik, 2 ceylan, 2 halka kuyruklu lemur, 2 Grivet maymunu, 2 kapibara, 2 kirikajou, 2 mavi ara papağanı, 1 akbaba beç tavuğu ve 1 antilop ile hayvanat bahçesinin daha da renklendiğini aktardı.

Gencer, 15 farklı türde hayvanın 70 yavrusuyla 2017'yi bitirdiklerini, yeni yıl sürprizinin bir antilop yavrusu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"En son yılbaşında yeni yıl sürprizi olarak bir antilop yavrusunu kucakladık. Bu hayvanımız 'red list (kırmızı liste)' dediğimiz listede. Dünya üzerinde Pakistan ve Hindistan'da daha çok görülen ve artık nesilleri tükenmek üzere olan bir canlı. Bunun dünya popülasyonuna katılması bizde büyük sevinç yaşattı. Bahçemizde, mevsimlere göre hijyenik ortamlarda yemler hazırlanıyor. Özel rasyonlarla hayvanlarımız besleniyor. Yeni doğan yavru antilop, hava şartlarından dolayı annesiyle beraber iç ortamda ve annesi tarafından besleniyor. Sağlık durumu da gayet iyi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...