Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2017 22:42

ABD 5G'ye 11 eyalette başlayacak

ABD'li iletişim devi Verizon, 5G teknolojisinin hizmete sunulması için denemelere bu yılın ortasından önce başlayacağını duyurdu.

ABD 5G'ye 11 eyalette başlayacak
abd, 5g,

Verizon'dan yapılan açıklamada, 5G teknolojisine ait altyapı  çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Açıklamada, 5G hizmetinin pilot uygulama amacıyla bu yılın ilk yarısı  bitmeden ABD'nin 11 eyaletinde ev ve işyeri kullanıcılarına sunulacağı ifade  edildi.

Yeni hizmetin Ann Arbor, Atlanta, Bernardsville, Brockton, Dallas,  Denver, Houston, Miami, Seattle, Sacramento ve Washington, D.C. şehirlerinde  kullanıcılara sunulacağının kaydedildiği açıklamada, ilk etapta "birkaç yüz"  kullanıcının bu şehirlerde hizmeti ücretsiz olarak deneyebileceği bilgisine yer  verildi.

Açıklamada, ayrıca, Verizon'ın 5G teknolojisini geliştirmek için  mikroçip üreticisi teknoloji devlerinden Ericsson, Intel, Qualcomm Technologies  ve Samsung'la işbirliği halinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Verizon'ın dışında, ABD'li bir diğer iletişim devi AT&T de, ocak  ayında 5G teknolojisinin bu yıl içinde ülkenin Austin ve Indianapolis  şehirlerinde hizmete sunulacağını duyurmuş, yeni teknoloji sayesinde  kullanıcıların saniyede 400 Mbps (megabit) veya daha üzeri hızlara  ulaşabileceğini açıklamıştı.

Uzmanlar, 5G teknolojisinin yeni olduğunu ve tam olarak gelişmesi için  birkaç yıla ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerken, 5G teknolojisini destekleyen  mobil cihazların gelecekte piyasada yaygınlaşmasıyla cep telefonları ve  tabletlerden fiber optik hızıyla internete bağlanmanın ve 4K çözünürlüğünde  internetten video yayını yapmanın mümkün olacağını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...