Tgrt Haber
15 Temmuz 2018 21:23

ABD'den 15 Temmuz açıklaması: Başarısız darbe girişimi demokrasiye bir saldırıdır

ABD Dışişleri Bakanlığından, "İki yıl önce menfur başarısız darbe girişiminde yaklaşık 250 Türk vatandaşı hayatını kaybetti ve binlerce kişi de yaralandı. Ölenlerin ve yaralananların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD'den 15 Temmuz açıklaması: Başarısız darbe girişimi demokrasiye bir saldırıdır
abd,,15 tammuz,,abd sözcüsü,

BD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert'in yazılı açıklamasında, "İki yıl  önce menfur başarısız darbe girişiminde yaklaşık 250 Türk vatandaşı hayatını  kaybetti ve binlerce kişi de yaralandı. Ölenlerin ve yaralananların ailelerine en  derin taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'deki demokrasi kurumlarının yanında olduğunu  vurgulayan Nauert, "Başarısız darbe girişimi, demokrasiye bir saldırıdır ve  demokrasinin korunması için azim ve temel özgürlükleri korumanın gerekli olduğuna  ilişkin çarpıcı bir hatırlatmadır." açıklamasını yaptı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...