Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2018 09:26

ABD'ye son uyarılar

PYD/PKK’ya destek vermekte ısrar eden ABD yönetimine, Ankara’dan art arda son uyarılar geldi. Başbakan Yıldırım, ABD’den aklını başına toplamasını isterken, MHP lideri Bahçeli Vietnam’ı hatırlattı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak” dedi.

ABD'ye son uyarılar
abd,binali yıldırım,mevlüt çavuşoğlu,devlet bahçeli

aşbakan Yıldırım, ‘’Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz oradaki o bölgenin insanlarının tekrar yerlerine dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız. NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika’nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım’’ ifadelerini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın açıklaması yaptı. Yıldırım özetle şunları söyledi:

ABD'ye son uyarılar
ÇABALARIMIZI AB GÖRMÜYOR

‘’(Zeytin Dalı Harekatı) Türkiye’nin bölgede yaptığı sadece kendi vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak değil, aynı zamanda bütün AB’nin, Balkanlar’ın güvenliğini de sağlamaktan ibarettir. Eğer Türkiye buralara sahip olmasa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder. Bunun ne yazık ki AB tarafından yeterince görülmediğini, takdir edilmediğini yaşamaktayız.

BİR KARAR VERMESİ LAZIM’

Terör örgütlerinin al birini vur ötekisine ister PKK ister YPG hangisi olursa olsun bizim hudutlarımızı tehdit ediyorsa bunların hepsinin üzerine amansız bir şekilde gideceğiz. 3,5 milyon Suriyeli canlarını kurtarmak için geldiler. Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz oradaki o bölgenin insanlarının tekrar yerlerine dönmesini sağlayacağız.

BU KİRLİ PAZARLIĞIN İÇİNDE OLMAYIZ

Bir kirli pazarlık içinde olmayız. Terör bizim için en büyük tehdittir. NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika’nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika’nın görmesi gerekiyor.

GEREKEN ADIMLARI KARARLILIKLA ATARIZ

Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz. Hem Afrin’de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız.

ABD'ye son uyarılar

Ya düzelecek ya da kopacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da gerçekleşen “Türkiye-Afrika 2. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı”nın ardından düzenlenen basın toplantısında ABD’ye net mesajlarla seslendi.

Çavuşoğlu, ABD’nin sadece YPG ile işbirliğini devam ettirmek için bir bahane olarak Suriye’de bazı ceplerde küçük gruplar halinde bulunan DEAŞ’lılara dokunmadığını belirtti.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Afrin bölgesindeki YPG’li teröristlerin, bu bölgedeki tutuklu DEAŞ terör örgütü mensuplarını serbest bıraktığını ve (bu teröristlerin) Fırat’ın doğusundan bu teröristleri getirerek Afrin’de ÖSO ve Türk ordusuna karşı birlikte mücadeleye kalkıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar, arkalarında kim olursa olsun boş. Afrin operasyonumuz emin adımlarla havadan ve karadan ilerliyor” diye konuştu.

ABD’DEN BEKLENTİMİZ AÇIK

ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’ın Türkiye’ye perşembe günü geleceğini belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Bizim ABD’den beklentilerimiz açık ve nettir. Artık somut adımlar istiyoruz. Belli konuları ABD ile konuşabilmemiz için kaybolan güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Kaybolan güvenin nedeni de ABD’dir. Tillerson’ın bu ziyaretinde de bunları değerlendireceğiz çünkü ilişkilerimiz çok kritik bir noktadadır. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak. Bunun başka bir seçeneği yoktur. Bunları da samimi bir şekilde konuşacağız.”

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tillerson’ı perşembe akşamı kabul edeceğini, ertesi gün de kendi aralarında süreci değerlendireceklerini söyledi.

ABD'ye son uyarılar
Vietnam’dan beter ederiz

Türkiye’nin Afrin’e girmesine desteğini yineleyen Bahçeli, operasyona karşı çıkan ve YPG’ye silah yardımını sürdüren ABD’ye Vietnam savaşını hatırlattı. Bahçeli, “Amerika, Vietnam’da yaşadıklarını unutmaz. Semptomları hala devam ediyor” dedi ve Türkiye’nin ABD’ye Vietnam’ın yaptığının 5 katını yapabileceğini söyledi.

ABD’ye son olarak “sıcak çatışma” uyarısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika’ya bu kez Vietnam savaşını hatırlattı. Bahçeli, Türkiye’nin ABD’ye Vietnam’ın yaptığının 5 katını yapabileceğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli parti teşkilatı ile buluştuğu Antalya kampı sırasında bir grup gazeteci ile sohbet etti.

YILLARCA ETKİLERİ SÜRDÜ

Türkiye’nin Afrin’e girmesi gerektiğini yineleyen Bahçeli, operasyona karşı çıkan ve YPG’ye silah yardımını sürdüren ABD’ye de Vietnam savaşını anımsattı. Bahçeli, “Amerika, Vietnam’da yaşadıklarını unutmaz. Yıllarca etkileri sürdü. Semptomları hala devam ediyor. Oradan Amerika’ya dönenlerin yaşadıkları... 20 milyonluk bir ülke 200 milyonluk ülkeye kök söktürdü. Türkiye onların 5 katını yapar” dedi.

BENİM NEZDİMDE SABIKALI DEVLET

Afrin operasyonunda saldırıya Leopard tankının ABD menşeili mühimmatla mı vurulduğu ihtimalini de değerlendiren Bahçeli, “Öyle bir sonuç elde edildiği an, delillendiği vakit ABD benim nezdimde “sabıkalı devlet” olur. Bu yeni bir kavramdır. Terörist devlet var, ancak sabıkalısı yok” diye konuştu.

ABD'ye son uyarılar
TÜRK KAVRAMINA HASIM OLANLAR TÜRKİYE YANDAŞI OLDU

Bahçeli, Türk Tabipler Birliği’nden Türk ifadesinin çıkarılması tartışması konusunda da şu ifadeleri kullandı: “Türk kavramına aşırı derecede hasım olan unsurlar kendi kuruluşundaki Türk kavramının silinmesinde Türkiye yandaşı oldu. Yasa gelir üzerinde tartışılır. Bazıları vardır ki gerçekten Türk ve Türkiye isimlerini çok eskiden almıştır.

BU İSMİ KULLANAMAZSINIZ, DEDİ

Mesela sivil toplum kuruluşu olarak bir kadın hareketi kurduk. Bu derneğin ilk tüzüğü hazırlandığında adı Türk Kadın Hareketleri Derneği idi. Sonra İçişleri Bakanlığı “Bu ismi kullanamazsınız” dedi. Bize verilmediği zaman biz ayağa mı kalktık? Türklük elden gidiyor diye bas bas bağırdık mı? Şimdi size ne oluyor?”

Yeni sistem: Ay yıldız

MHP Genel Başkanı Bahçeli ilçe ve il başkanlarıyla yaptığı kampın son gününde basına kapalı bölümde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de isim koydu. Bahçeli, “Ay Meclis, yıldız da milli mutabakat. Yani yeni sistemin adı ay yıldız sistemi. Hilal, Meclis'teki 600 milletvekili, yıldız da biziz. Biz hilalin altına herkesi toplayacağız” dedi.

ASKER PARDON MU DİYECEK

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Afrin’e mutlaka girilmesi gerektiğini yinelerken buna karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na isim vermeden yine cevap verdi. Buna uygun bir yüzükle kampa geldiğini belirten Bahçeli, taktığı yüzüğü gazetecilere göstererek “Afrin’e kadar kaç kilometre gitmişler askerlerimiz. Kapısına kadar gelmişler. Ne diyecekler. ‘Pardon yanlış gelmişiz dönelim’ mi diyecekler” dedi. “Bu yüzüğü de özellikle taktım” diyen Bahçeli, taktığı yüzüğünün “Üzerinde Türk bayrağı var, bir tarafında Selçuklu bir tarafında yeniçeri var. Her zaman takılmaz. Sabah yüzüğü taktım. Bu yüzük Afrin’e gireceğimizin işareti” ifadeleriyle anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...