Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2016 19:12

Açığa alınan öğretmenlerin eylemine müdahale, 17 gözaltı

Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerin el ele tutuşarak insan zinciri oluşturma eylemine polis müdahale etti.

Açığa alınan öğretmenlerin eylemine müdahale, 17 gözaltı
diyarbakır, öğretmen,

Diyarbakır'da terör örgütü ile ilişkileri oldukları iddiasıyla açığa alınan Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler, protesto eylemi düzenledi. Yaklaşık 50 öğretmen, açığa alınmaları protesto etmek amacıyla Kayapınar İlçesi Diclekent Bulvarı'nda toplandı. Yüzlerce polisin güvenlik önlemi aldığı protesto eylemine katılan öğretmenler, insan zinciri oluşturmak istedi.

Kaldırımda sıralanan öğretmenlere polis dağılmaları uyarısında bulundu. Bir süre oldukları yerde bekleyen öğretmenler, daha sonra Eğitim-Sen 2 Nolu Şube'ye geçmek üzere yürüyüşe geçti. Bu sırade, ileride bulunan başka bir öğretmen grubu da kaldırımda el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Polis, el ele tutuşarak zincir oluşturan 17 öğretmeni gözaltına aldı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren başka bir grup öğretmene ise polis dağılmaları konusunda uyarı anonsu yaptı. Bir polis müdürü gruba, "Lütfen dağılın bu bir kanunsuz eylemdir. Yapmış olduğunuz kanunsuz eylem Diyarbakır'a ve çevredeki kafelerde oturan insanlarımıza zarar veriyor. Son kez uyarıyorum, yapmış olduğunuz protesto eylemlerine müdahale edeceğiz" dedi. Bu sırada bazı öğretmenler, "Biz öğretmeniz, sizin öğretmeniniz olmadı mı? Sizlerin de çocuklarını okuttuk" diyerek tepki gösterdi.

Anonslardan sonra öğretmenler, Eğitim-Sen 2 Nolu Şube binasına gitti. Gözaltına alınan ve aralarında kadınların da bulunduğu 17 öğretmenin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...