Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2016 11:09

Adana'da ücretsiz ulaşım

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içinde geçmesi için tüm birimlerinde gerekli önlemlerini aldı.

Adana'da ücretsiz ulaşım
Adana Büyükşehir Belediyesi, Kurban bayramı

Adanalılar, 4 günlük bayram süresince belediye otobüsleri ve metrodan yine ücretsiz yararlanacak. Arife ve bayramın birinci günü belediye otobüsleri mezarlıklara ücretsiz seferler yapacak. Vatandaşlar, talep ve şikayetlerini Alo 153 hattına iletirken, zabıta ve itfaiye ekipleri, 9 günlük tatil süresince görev başında olacak.
Büyükşehir’in bayram mesaisi
Adana Büyükşehir Belediyesi, 4 günlük Kurban Bayramı boyunca belediye otobüsleri ve motroda ücretsiz toplu taşıma hizmetini sürdürecek. Her dini bayramda olduğu önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da vatandaşların kabristan ziyaretleri için arife gününden itibaren belediye otobüsleri mezarlıklara ücretsiz ring seferleri yapacak. Kurban Bayramı süresince ALO 153 operatörleri, Adanalıların dilek, talep ve şikayetlerini görev başında olan ilgili birimlere iletecek.
ASKİ Genel Müdürlüğü kanalizasyon ve içme suyu ekipleri, bayram boyunca Adanalıların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Zabıta Daire Başkanlığı da kent içi ulaşımda düzeni sağlamak ve vatandaşların ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için Ulaşım Trafik ekipleriyle durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Adanalılar, bayram süresince karşılaştıkları olumsuzlukları Zabıta Daire Başkanlığı’nın (0322) 454 38 81 numaralı telefonuna iletebilecek.
Mezarlıklara ücretsiz ring seferleri
Arife günü ve bayramın ilk günü Buruk, Kabasakal, Asri, Küçükoba ve Akkapı mezarlıklarına ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Eski vilayetten, mezarlıklara gerçekleştirilecek ring seferleri saat 07:30’da başlayacak ve akşam 17:30'a kadar sürecek. Büyükşehir ekipleri, arife ve bayram boyunca, Adanalıların kabristan ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri için, mezarlıklarda asfalt çalışması gerçekleştirdi, bakım ve temizlik çalışması da tamamlandı.
İtfaiye Daire Başkanlığı da Kurban Bayramı’nda 7/24 esasına göre mesaisini sürdürecek. Bayram tatilinde piknik yerlerine gidecek vatandaşları uyaran itfaiye yetkilileri, evlerinden ayrılacak olanların ise elektrik şalterini, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları tavsiyesinde bulundular.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...