Tgrt Haber
16 Ağustos 2018 11:38

Adıyaman'da çatışma çıktı: 4 askerimiz şehit oldu

Adıyaman’da Dağ Kuyucak-Derinsu köyü bölgesinde önceki gün mermer ocağını asan ve 4’ü iş makinesi olmak üzere toplam 13 aracı yakarak ateşe veren teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyonlarda 4 güvelik görevlisi şehit olurken, 6'sı da yaralandı.

Adıyaman'da çatışma çıktı: 4 askerimiz şehit oldu
ADIYAMAN

Derinsu köyü Gisrik Mezrası kırsalında yola döşenen EYP zırhlı askeri aracın geçişi esnasında patlatıldı. Tuzaklanan bombanın patlatılması olayında yaralanan güvenlik güçleri askeri araçlar ile operasyon bölgesinin dışına çıkartılırken, teröristler ateş açtı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma yaşandı. 
Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sevk edilen sağlık görevlileri bölgedeki yaralıları alarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İlk belirlemelere göre, hain saldırıda şehit ve yaralılar olduğu belirtildi. Bölgede operasyon sürüyordu. Gelen bilgilere göre; 4 askerimiz şehit olmuş, 5 askerimiz de yaralanmıştı.

Valilik'tan açıklama geldi

Adıyaman Valiliği'nden bugün gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, tuzaklanan el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "Adıyaman-Merkez Kuyucak Köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman Jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren ‘EYP’nin infilak ettirilmesiyle 1 kahraman Jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur" denildi. 

Aynı açıklamada, "Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı Jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur. Şehit olan 4 Jandarmamıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyoruz" ifadeleri kullanıldı 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Olayla ilgili adli ve idari tahkikat yapılmakta olup, 8 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Şehitler ve yaralıların isimleri ise şöyle: 

"Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek, Aydın Özer, Kürşat Yılmaz şehit olurken, Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya, Yusuf Çopur ise yaralandı". 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...