Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2017 20:32

Adıyaman’da drone uçuşları yasaklandı

Adıyaman Valiliği, kentte her türlü İnsansız Hava Aracı (İHA) ile drone uçuşlarının yasaklandığını duyurdu.

Adıyaman’da drone uçuşları yasaklandı
adıyaman, drone,

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amaçlandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"İHAların (drone) temini, satışı, kayıt altına alınması, kullanılmasının; yer, zaman ve kişiler açısından sınırlandırılması, yasaklanması ve kontrol altına alınması amaçlanmıştır. Her türlü İHA Drone alan, temin eden, kullanan gerçek ve tüzel kişilerin, başka bir ilde kayıt ettirmiş olsalar dahi, Adıyaman ili sınırları içerisinde en yakın kolluk birimlerine aynı gün içinde kayıt ettirmeleri zorunludur. Yasak bölgelerde uçuş yapan İHAnın, kullanıcısının tespitinin yapılamadığı hallerde, kolluk görevlileri tarafından İnsansız Hava Aracı’nın derhal uçuşu sonlandırılır, uçuşun sonlandırılması esnasında İnsansız Hava Aracı’nda meydana gelebilecek maddi zararlardan işlemi gerçekleştiren görevli sorumlu olmayacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...