Tgrt Haber
21 Ocak 2018 11:20

Afrin'e kara harekatı başladı! Teröristler köy ve kasabalara çekiliyor

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile ilgili bilgi veren askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor. Sınırda tank hareketliliği yaşanıyor.

Afrin'e kara harekatı başladı! Teröristler köy ve kasabalara çekiliyor
YPG,,TERÖRİST,

TSK’nın beklenen Afrin harekâtı dün hava operasyonu ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kütahya’da verdiği “Harekât sahada fiilen başladı” mesajından iki saat sonra Türk savaş uçakları, Afrin’deki PKK/PYD hedeflerini vurdu. Genelkurmay harekâtın adını Zeytin Dalı olarak duyurdu. Başbakan Binali Yıldırım kara harekatı için bugünü işaret etmişti. Gece boyunca tanklar sınırı geçti sabah saatlerinde ise kara harekatı başladı.  Tanklar, sabah saatlerinden itibaren sahada ilerlemeye başlayan ÖSO güçlerine destek veriyor. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.Kara birlikleri de sabah saatlerinden itibaren sınırı geçti. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...