Tgrt Haber
27 Temmuz 2015 19:28

Ağrı'da 5 PKK'lı tutuklandı

Ağrı'da PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 5'i tutuklandı.

Ağrı'da 5 PKK'lı tutuklandı
ağrı, terörist,

Terör örgütü PKK/KCK ve gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) bünyesinde faaliyetlerde bulundukları tespit edilenlere yönelik olarak 25 Temmuz günü yapılan yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısı 27’ye ulaştı. İlk sorgularının ardından dün adliyeye çıkarılan 27 kişiden 5'i tutuklandı, 13'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Gözaltına alınanlardan 3'u savcılık, 6'sı ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HAKKARİ'DE 1 TERÖRİST YAKALANDI

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan bir kadın örgüt üyesinin, bugün saat 11.50 sıralarında Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı görevlilerince yapılan uygulama sırasında, silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı bildirildi.

Yapılan sorgulama sonucu kadın teröristin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla ve Çatak İlçe Jandarma Komutanlığınca da "kayıp şahıs" olarak arandığı belirtilen açıklamada, konuyla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...