Tgrt Haber
21 May 2018 16:13

AK Parti Milletvekili Aday Listesi TAM LİSTE | AK Parti Aday Listesi Belli Oldu Kimler Var, İsim İsim Aday Listesi Öğren 2018

AK Parti il il milletvekili aday isim listesi için YSK'dan son dakika açıklaması geldi. AK Parti'de 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti Milletvekili Aday Listesi TAM LİSTE | AK Parti Aday Listesi Belli Oldu Kimler Var, İsim İsim Aday Listesi Öğren 2018
ysk,ak parti,ak parti adayları,,ak parti aday listesi,

AK Parti il il milletvekili aday isim listesi için YSK'dan son dakika açıklaması geldi. AK Parti'de 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. AK Parti'nin, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK'ye sunuldu. AK Parti'nin YSK'ya sunduğu listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

167 KİŞİ YENİDEN ADAY

- AK Parti'de 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi.

- AK Parti'nin 27. dönem milletvekili aday listesinde 126 kadın milletvekili adayı yer aldı.

- Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

- AK Parti'de en genç milletvekili adayı, Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

- Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu.

ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI

Ahmet Sorgun milletvekili aday listesini teslim etmek üzere YSK'ya geldi. Çıkışta açıklamada bulunan Sorgun, "İnşallah milletimize hayırlı olur diye dua ediyoruz. Türkiye'de dünyanın en şeffaf seçimleri yapılmakta. En güzel şekilde tamamlanacağını düşünüyoruz. Bütün adaylarımıza başarılar diliyoruz" dedi.

Listelerin kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti 600 kişiden oluşan listeyi YSK'ya teslim etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti aday listesini YSK'ye sundu
AK Parti'nin, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK'ye sunuldu. YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu.

AK Parti milletvekili aday listesi çalışmaları
MHP'nin günler öncesinden adayları açıklamasının ardından dün de CHP'nin milletvekili adayları sızdırılmıştı. İnce'nin listesinde yer alan adayların hiçbirinin olmaması CHP'yi fena halde karıştırmıştı. AK Parti'de ise bu işler bir hayli titiz bir şekilde yürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için günlerdir liste üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. İhlas Medya Ankara Temsilci Yardımcısı Yücel Kayaoğlu'nun ''AK Parti'de kırmızı alarm! 950 bin kişilik seçim ordusu'' imzalı gazetemizde yayımlanan habere göre; AK Parti, geçen günlerde tüm illerin seçim işleri başkanlarını toplantıya çağırmıştı. Toplantıya 81 ilden gelen il başkanlarının yanında kademe, kadın, gençlik, seçim işleri ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanları da hazır bulunmuştu. Toplantıda değinilen konular ile ilgili bilgi veren Kayaoğlu, seçimlerde görevli olanlara, bir ay boyunca tüm mesailerinin adaylara ve seçim kampanyasına ayırmaları konusunda gerekli uyarılar yapıldığını aktardı.

AK Parti aday listesime 3 tedbir
Kayaoğlu, ''Aday listelerine  üçlü koruma'' imzalı haberinde ise YSK’ya bugün verilen aday listelerinin risklere karşı koruma altına alındığını paylaştı. Listelerin iki ayrı araçla, iki farklı güzergâh kullanılarak yola çıkacağı bilgisini aktaran Kayaoğlu, yolda yaşanabilecek risklere karşı listelerin saat 17.00’yi beklemeden, 15.00 civarında YSK’ya verileceğini bildirmişti. Parti'nin üçünvü bir tedbir olarak da sabah saatlerinden itibaren YSK’da 81 ilin sadece ilk sıralarının dolu olduğu bir listeyi hazır bekleteceğini vurgulayan Kayaoğlu, belirlenen süre içinde 600 kişilik liste verilemezse, 81 adaylı ‘Tedbir listesi’ eksiklikler daha sonra tamamlanmak üzere YSK’ya teslim edileceğini aktarmıştı. Zira kiyasi partilerin, listelerdeki eksikleri 25 Mayıs’a kadar tamamlama imkânı var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...