Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2016 20:29

AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Londra'da

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Küçükcan, "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye-AB İlişkilerinde Yeni Dönem" başlıklı panelde konuştu.

AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Londra'da
Londra, 15 Temmuz, AB, Türkiye

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, iktidardaki Muhafazakar Partinin Dış İlişkiler Bürosu Başkanı ve Milletvekili Geoffrey Clifton-Brown'un ev sahipliğinde Londra'daki tarihi İngiliz Parlamentosu'nda, Daily Sabah Center for Policy Studies ve Democracy for All Initiative tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye-AB İlişkilerinde Yeni Dönem" başlıklı panelde konuştu.

Darbe girişimiyle Türk demokrasisine de saldırıda bulunulduğunu ifade eden Küçükcan, 15 Temmuz sonrası Türk dış politikasının amaçları ve prensiplerine değindi.

Bunları "bölgesel istikrar", "terörle mücadele" ve "Türkiye'nin AB'ye üyeliği" olarak sıralayan Küçükcan, ayrıca terörle mücadele kapsamında, yurt dışındaki FETÖ mensuplarının iadesi konusunda müttefik ülkeler nezdinde girişimlerin, Türkiye'nin dış politikasında öncelikli konular arasında yer aldığını vurguladı.

"Ortada bazı önemli zorluklar var"

AB'nin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu belirten Küçükcan, şöyle konuştu:

"Her iki tarafın liderlerinin yaptığı açıklamalara ilişkin olarak, her iki tarafın da birbirinden umudunu kestiğini düşünebilirsiniz ancak durum öyle değil. Türkiye, AB ile ilişkilerini devam ettirmeye bağlı ancak mevcut duruma bakarsak, ortada bazı önemli zorluklar var. Diğer aday ülkelere kıyasla, AB'nin genişleme süreci ve prensiplerinde çifte standart uygulaması Türkiye'de eleştirilen konular arasında bulunuyor. 15 ve 16 Aralık'ta yapılacak AB liderleri toplantısında (Türkiye'ye ilişkin), mantıklı bir hesaplama, mantıklı bir görüşmenin yapılmasını istiyoruz."

İngiliz hükümeti ve siyasetçilerinin Türkiye'ye verdikleri desteğe işaret eden Küçükcan, "İngiltere, en başından itibaren Türkiye'nin AB üyeliğine destek oldu ve bu durumdan çok memnunuz. Darbe girişiminin ardından bakanlık seviyesinde Türkiye'ye yapılan ilk ziyaret İngiltere'den oldu. İngiltere tarafı, Türk hükümetinin ülkedeki demokrasiyi korumaya yönelik çabalarını açıkça destekledi. Bunlar önemli katkılar ve Avrupa'dan görmek istediğimiz de budur. Ortak çıkarlara dayalı mantıklı bir görüşme." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...