Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2018 10:45

Aksaray'da Yaşar K. ve çetesine operasyon: 23 gözaltı

Aksaray'da suç örgütü lideri Yaşar K. ve örgüt üyelerine operasyon düzenlendi, 23 zanlı gözaltına alındı.

Aksaray'da Yaşar K. ve çetesine operasyon: 23 gözaltı
yaşar k,,aksaray,

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri,  yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından organize suç örgütü elebaşı  olduğu öne sürülen Yaşar K. ve örgüt üyelerinin birçok kişinin mağduriyetine  sebep olduğunu tespit etti.

Delillerin toplanmasının ardından kent merkezi ile merkeze bağlı  Borucu, Hırkatol, İsmailağatolu, Altınkaya, Sevinçli, Gökkaya, Bozkır köyleri ve  Ortaköy ilçesindeki 28 adrese 197 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak", "nitelikli  dolandırıcılık", "parada sahtecilik", "nitelikli yağma", "uyuşturucu ticareti",  "iş yeri sahiplerinden silah zoruyla haraç alma", "resmi belgede sahtecilik",  "gümrük kaçağı araç bulundurmak ve kullanmak" ve "tehdit" suçlarını organize  şekilde işledikleri iddiasıyla örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Yaşar K'nin de  aralarında bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.   Şüphelilerden 7'sinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Örgüt üyelerinin ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 16 av  tüfeği ve 545 fişek, 8 ruhsatsız tabanca ve 36 mermi, suçtan elde edildiği  değerlendirilen 65 bin 440 lira, sahte olduğu belirlenen 5 bin 740 lira ve bin  avroluk banknot, 113 gram esrar, 3 çek-senet, 3 bıçak, 4 pala ve 2 kuru sıkı  tabanca ele geçirildi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen  zanlılar emniyete götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...