Tgrt Haber
30 May 2016 21:50

Aktay, 'Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmetmiş bulunuyoruz." dedi.

Aktay, 'Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik'
ak parti,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, partisinin Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Terörle mücadelenin Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olduğunu dile getiren Aktay, "İnşallah bu gündemi, terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmetmiş bulunuyoruz." diye konuştu.
Ramazanda güneydoğuda yapılacak çalışmalar

MYK'da, ramazana yönelik planlanan parti faaliyetlerinin de ele alındığını bildiren Aktay, şunları söyledi:

"11 ayın sultanı olan ramazan, ülkemizde önemli manevi iklimin oluşmasına yol açıyor. Gerilen ortamı yumuşatan, çatışma iklimini manevi havaya sokan önemli zaman dilimi. Bu zaman dilimini ülkemiz için en hayırlı biçimde, partimizi daha iyi motive edecek şekilde organize etmek üzere bir takım istişarelerde bulunduk. Bilhassa terörle mücadele verilen, bu terörle mücadelenin yürütüldüğü güneydoğu bölgemizde özellikle yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik."

"AK Parti içerisinde herhangi bir çatlak ihtimali yok"

Yeni hükümetin bundan sonra ekonomik kalkınma hedefine öncelik vereceğini, yeni anayasa ve Türkiye'deki sistem tartışmalarının da hızla hak ettiği gündemi bulmasının sağlanmış olacağını ifade eden Aktay, şunları kaydetti:

"Tabii hükümetimiz en hızlı kurulan, en hızlı güven oyu almış hükümet oldu. Bu tabi firesiz bir AK Parti Hükümeti, AK Parti Gurubu bütün üyeleriyle birlikte TBMM çatısı altında hazır bulundu ve 'Evet' oyu verdi ama basın yayın organlarında çıkan bir habere dikkat çekmek istiyoruz. Bolu Milletvekilimiz Ali Ercoşkun yoktu, çünkü önemli uluslararası toplantıya katılması gerekiyordu. Onun orada bulunması, gurubumuzun izni dahilinde mümkün olmuştur."

Aktay, "Birilerinin bir fireden, fire ihtimalinden nasıl bir medet ummuş olduklarını görmek açısından çok manidar durum oluşturmuştur ama korkarım onlar için, onların ümitlenebilecekleri AK Parti içerisinde herhangi bir çatlak ihtimali onlar için yok." şeklinde konuştu.

"Karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen bir örgüt var"

Aktay, "13 yaş ve yukarısı binlerce çocuk şu anda terör örgütünün saflarında adeta rehin olarak tutulmakta, sahaya sürülmekte, onların hayatları ve gelecekleri üzerinde pervasızca bir mücadele yürütülmektedir, bir terör faaliyeti yürütülmektedir. Bu çocukları terör örgütünün kıskacından, pençesinden nasıl kurtarabiliriz, bu da bizim sorunumuz ve ele almamız gereken bir sorun." dedi.

Yasin Aktay, "Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen bir örgüt var. Gözünü kan bürümüş bir örgüt var. Kürt halkına zerre kadar saygısı olmayan bir örgüt var." ifadelerini kullandı.

Anayasa çalışmaları konusunda görevlendirmelerin bundan sonra muhtemelen yeniden yapılacağını belirten Aktay, bu konuda henüz kararlaştırılmış bir organizasyon ve koordinasyonun olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...