Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2017 17:01

Allianz 1100 kişiye istihdam sağlayacak

Gaziemir’de 27 milyon avroluk yatırımla kurulan Allianz Kampüsü, ilk aşamada 650, sonrasında kademeli olarak bin 100 kişiye istihdam sağlayacak.

Allianz 1100 kişiye istihdam sağlayacak
Allianz,istihdam,Allianz Kampüs,

Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Aylin Somersan Coqui, Allianz Kampüs yatırımının tanıtımı için bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 2 bin 500 çalışanla 12 bölgede faaliyet gösteren şirketin yaklaşık 7 milyon müşterisinin bulunduğunu, geçen yıl 9 milyar liralık prim üretimine, 20 milyar liraya yakın aktif büyüklüğe ve 526 milyon liralık net kara ulaştıklarını, 2,7 milyar liralık hasar ödemesi yaptıklarını kaydetti.

Geçen yıl 6 milyar liraya yakın prim üretimi ve yüzde 16,3 pazar payıyla hayat dışı sektörde pazar lideri olduklarını, bu alanda yüzde 42,6 büyümeye ulaştıklarını ifade eden Coqui, hayat branşında ise 568 milyon lira prim üretimi ve yüzde 11,3 pazar payıyla ikinci sırada olduklarını anlattı.

Bireysel emeklilikte ise 10 milyar liralık büyüklük ve yüzde 17 payla üçüncü şirket olduklarını anlatan Coqui, gelinen bu pozisyonun 2013 yılında Yapı Kredi'nin sigorta ve emeklilik branşlarının gruba dahil edilmesi sonucu gerçekleştiğini, grubun Türkiye'de büyümeye kararlı olduğunu ifade etti.

Bu satın almanın ardından şirket için önemli bir yatırıma daha adım attıklarını aktaran Coqui, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki 10 senede Türkiye’de büyümeyi düşünüyoruz. İstanbul dışında ikinci bir merkezin olması, bu büyümenin dengeli ve verimli olabileceğini gösterdi. Tek bir şehirde kalmak iş sürekliliği açısından sürdürebilir değil.

İstanbul değil peki neresi ? İzmir, çok çabuk seçildi. İzmir'de hem çalışanların refahı, yaşam kalitesi için inanılmaz iyi bir ortam var. İstanbul ile karşılaştırdığınızda hayat koşulları ve kalitesi çok daha yüksek. Pek çok ile baktık, hem çalışanlarımızın hem bizim tercihimiz hem kalifiye iş gücü hem de pek çok yatırımcının burada olması bizi İzmir'e sürükledi."

Gaziemir ilçesindeki Sarnıç'ta kampüs yatırımının devam ettiğini, 17 bin metrekarelik, 3 katlı iki binadan oluşan kampüste çalışanlar için örnek bir çalışma ortamı yaşatmaya gayret ettiklerini dile getiren Coqui, Nisan 2018'de bitirilmesi planlanan kampüste toplam bin 100 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...