Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2015 13:50

Ambulansa yol vermeyen sürücüye ceza kesilecek

Batman’da ilk kez hayata geçirilecek olan proje ile acil hasta taşıyan ambulanslara yol vermeyen sürücülere, 189 TL cezai işlem yapılacak.

Ambulansa yol vermeyen sürücüye ceza kesilecek
ambulans, Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, “Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum” projesi, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sürücü Kursları Eğitim Federasyonu (GASKEF) tarafından ilk kez sürücü belgesi alanlara tanıtıldı. Tanıtım toplantısında bilgilendirme yapan polis memuru Şakir Kıymet, hasta taşıyan ambulanslara yol verilmemesinin trafikte en sık rastlanan ihlallerden biri olduğunu vurgulayarak, “Ambulansa yol vermeme gibi durumlarda ceza işlemlerimizi uygulayacağız. Zaten 112 ambulansların ön kısımlarında kameralar var. Tespiti halinde 112 bildirdiğinde gerekli cezai işlemler yapılacak. Bu ceza da 189 TL’dir” dedi.
“PROJE SÜRÜCÜ KURSLARINDA DA TANITILACAK 
GASKEF Başkanı Abdulhalim Kartal ise, Batman’da ilk defa böyle bir uygulamanın yapıldığını belirterek. “Bu uygulama tüm sürücü kurslarında anlatılacak. Sadece ilk kez sürücü belgesi alanlar değil sürücü belgesi olanlara da bunu anlatacağız” diye konuştu.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...