Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2014 09:27

Anayasa Mahkemesi’nin dershane kararı

Anayasa Mahkemesi, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan 40 bine yakın personelin görev süresini 13 Haziran’da dolmasına ilişkin bölümünün yürütmeyi durdurma istemini reddetti.

Anayasa Mahkemesi’nin dershane kararı
anayasa,mahkeme,bazı kanun kuruluşlar,

Anayasa Mahkemesi, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan 40 bine yakın personelin görev süresini 13 Haziran’da dolmasına ilişkin bölümünün yürütmeyi durdurma istemini reddetti.Anayasa Mahkemesi, dershane yasası olarak bilinen 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan 40 bine yakın personelin görev süresini 13 Haziran’da dolmasına ilişkin bölümünün yürütmeyi durdurma istemini reddetti. AYM’nin bu kararından sonra görevi sona eren personelin yerine yeni atama yapılacak.AYM ayrıca, dava konusu diğer hükümlerine ilişkin yürürlüğün durdurulması istemlerinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...