Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2015 00:19

Ankara'dan Avrupa'ya sert uyarı

Ankara, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır aracılığıyla Avrupa'ya sert bir mesaj verdi.

Ankara'dan Avrupa'ya sert uyarı
avrupa, ankara,

Bozkır, katıldığı canlı yayındaki değerlendirmelerinde Avrupa’ya Türkiye’nin terörle mücadelesi konusunda önemli mesajlar verdi. Bozkır, "Batı dünyasındaki dostlarımızı mesajları ve imkanlarıyla yanımızda görmek istiyoruz. Köstek olmalarını da arzu etmiyoruz. Bugünün şartlarında yanımızda olanlar gelecekte dost olarak hatırlanacaktır. Eğer bizim bu kadar önemli anımızda bölge istikrarı, dünya barışı, dünyanın terörden ayıklanması için yaptığımız mücadelede ufak tefek saiklerle bize köstek olanlar olursa da bunları hiçbir zaman unutmayız" dedi.

Bozkır’ın hükümetin tavrını yansıtan bu mesajının ardından akşam saatlerinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Anne Brasseur'un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu araması dikkat çekti.

Milliyet’in diplomatik kaynaklardan aldığı bilgilere göre; AKPM Başkanı Brasseur, PKK terörünü kınadı ve son günlerdeki saldırılardan dolayı taziyelerini iletti.

Çavuşoğlu da, Brasseur'a, Türkiye'nin PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı mücadelesi konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Çavuşoğlu, ayrıca çözüm sürecinin terör örgütünün saldırıları nedeniyle kesintiye uğradığını ancak terörle mücadelenin hukuk devleti anlayışı içinde sürdürüldüğünü anlattı ve ''Türkiye’de bireysel hak ve özgürlükler yasalar ile teminat altında. Terörle mücadele hukuk devleti içinde yapılıyor'' mesajını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...