Tgrt Haber
25 Eylül 2017 15:30

ASELSAN'ın yürüttüğü projeleri sızdırmışlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ASELSAN'daki yapılanmasına yönelik 25 kişi hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

ASELSAN'ın yürüttüğü projeleri sızdırmışlar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,,aselsan,,fetö,,projeler,,sızdırılmış,

Anayasal Suçlara Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından  Mustafa Gökçe tarafından hazırlanan iddianamede Abdullah Yayla, Ali Tunçkılıç,  Alişen Tekinbay, Attila İlhan, Bayram Acar, Berat Atalay, Bilgin Erol, Burak  Koca, Erol Akyurt, Gürsoy Güngör, Hakan Demirci, Hasan Hüseyin Türkanoğlu, İsmail  Sin, Murat Erdoğan, Numan Beşikçi, Onur Sancar, Sedat Çöteli, Sefa Demir, Selçuk  Türer, Tuncay Tepe, Yakup Bulut, Yılmaz Alakavuk, Yiğit Ali Doğan, Zafer Keskin  ve Zafer Türkkan şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"  iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şüphelilerden Zafer Keskin, Zafer Türkkan, Yiğit Ali Doğan ve İsmail  Sin'in, TSK'ya kripto yazılım hazırlayan ASELSAN Haberleşme Bilgi Teknolojileri  Elektronik Üretim Müdürlüğünün kripto bölümünde teknisyen olarak çalıştığı  belirlendi.

İddianameye göre, ASELSAN tarafından yürütülen bazı projeler, kurumda  çalışan FETÖ mensuplarınca dışarıya sızdırıldı. Şüphelilerin kullandıkları  bilgisayarlarda yapılan incelemede, şüphelilere ait e-posta kayıtlarının  eklerinde "Hizmete Özel" gizlilik dereceli proje belgeleri içeren dosyalar  bulundu.

İddianamede, "Grup abisinin, yanında taşıdığı, içerisinde Linux  işletim sistemi olan USB'yi bilgisayara takarak bilgisayarı açtığı, daha sonra  asıl verinin bulunduğu Truecrypt isimli program ile şifrelenmiş başka bir USB'yi  bilgisayara taktığı ve Linux üzerindeki şifre ile Truecrypt isimli programı  açtığı" bilgisi yer aldı.

Grup abisinin, bu şekilde dosyaların görünür hale gelmesiyle şirkette  görev yapan personel, görev yeri değişiklikleri, kurumdaki gelişmeler, ASELSAN  tarafından yürütülen projeler, projelerin durumu ve hangi aşamada olduğu  konularında topladığı bilgileri şifrelenmiş bu programa kaydettiği anlaşıldı.

- "Kutsal Hoca Payı"

Örgütün, ASELSAN'da görev yapan üyelerinden her ay maaşlarının belli  oranında himmet parası topladığı, paranın, haftalık veya aylık toplantılarda grup  abisine elden verildiği tespit edildi.

Örgüt mensuplarının ayrıca, maaşlarını aldıkları bankanın her yıl  kendilerine "maaş promosyonu" olarak verdiği parayı, "dinen caiz olmadığı"  gerekçesiyle hücresel yapı içerisinde bağlı oldukları grup abisine elden  verdikleri anlaşıldı.

"Himmet parası" adı altında toplanan yaklaşık 10 bin dolar, FETÖ'nün  ASELSAN'daki yapılanması içerisinde yer alan bir örgüt üyesi tarafından, FETÖ  elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret amacıyla  2014 Mart ayında gerçekleştirilen gezi  sırasında ABD'ye götürülerek, burada açık kimliği belirlenemeyen bir örgüt  mensubuna "Kutsal Hoca Payı" olarak teslim edildi.

Projeleri yavaşlatmışlar

Şirkette bölüm sorumlusu veya grup başkanı gibi yönetici pozisyonunda  görev yapan FETÖ mensuplarının kurumda görev yapan örgüt üyelerine imtiyazlı  davrandıkları, onlara kurum içerisinde önemli görevlere gelmeleri için yüksek  sicil notları verdikleri, örgüt üyelerini yurt içi ve yurt dışı görevlere  gönderdikleri, onların kurumda önemli projelerin yürütüldüğü bölümlerde  çalışmalarını sağladıkları belirlendi.

Yönetici pozisyonunda görev yapan FETÖ mensupları, örgüt üyelerine yer  açmak için ihtiyaç olmayan bölümlere personel verdi, örgüt üyesi olmayan  personeli başarısız göstermek için onların görev yaptığı ve personel ihtiyacı  olan bölümlere personel alımı yapmadı.

Uzun süre devam eden bir projede görev alan ekibi görevden alıp yerine  başka bir ekip vermek veya ekipteki personelin yerine taşeron firma personeli  almak suretiyle projeleri yavaşlattıkları da tespit edildi.

Örgüt üyeleri, görev yaptıkları birimlerde staj yapan kişilerden FETÖ  mensubu olan, örgüte sempatiyle bakan stajyerlerin isimlerini kurumda yönetici  konumundaki örgüt üyelerine bildirerek onların şirkette işe girmelerini de  sağladı.

Giderleri MEVA karşılamış

İddianameye göre, ASELSAN'da başlangıçta dağınık bir şekilde örgütsel  faaliyetlerini sürdürdükleri anlaşılan FETÖ mensupları, 2005'te, KHK ile  kapatılan Memurlar Vakfının (MEVA) İzmir Caddesi'ndeki hizmet binasında  yaptıkları toplantıyla sadece ASELSAN'da görev yapan örgüt mensuplarından oluşan  "Aselsan Grubu" adında yeni bir grup oluşturdu. Bu tarihten sonra FETÖ'nün,  ASELSAN'da daha planlı ve organize bir şekilde örgütsel faaliyetlerde bulunması  sağlandı.

ASELSAN'da görev yapan örgüt mensuplarının yemek, kahvaltı, piknik,  gezi organizasyonu gibi örgütsel faaliyetlerin giderleri, MEVA tarafından finanse  edildi. FETÖ, ASELSAN çalışanı örgüt mensuplarına, örgütsel faaliyetlerde  kullanılması amacıyla bir de ev tahsis etti.

FETÖ, yargı, emniyet, mülkiye, TSK ve MİT'te olduğu gibi ASELSAN'da da  mahrem hizmetler yapılanmasına benzer bir yapılanmaya gitti. ASELSAN'daki FETÖ  yapılanmasında da her birimin kendi içerisinde hücresel bir yapılanmaya sahip  olduğu, bir örgüt mensubunun en fazla bir üst sorumlusunu ve bir altında bulunan  örgüt mensubunu tanıdığı belirlendi. Bu şekilde sorumlu düzeydeki örgüt  mensuplarının deşifre olması engellenmek istendi.

Kendilerini gizlemek için uyguladıkları yöntemler

İddianamede, ASELSAN çalışanı FETÖ mensuplarının, kendilerini gizlemek  için uyguladığı yöntemlere de yer verildi.

Buna göre, toplantılardan önce örgüt mensuplarının cep telefonları  kapatılıp toplanarak başka bir odada muhafaza edildi. Örgüt toplantılarında  dinlenecek veya izlenecek Fetullah Gülen'e ait vaaz videoları, harici hard diskte  taşındı. Örgüt mensuplarına kod isim verildi. ASELSAN çalışanı örgüt mensupları  biri kendi adına kayıtlı olmayan en az iki GSM hattı kullandı, örgütsel  görüşmeleri kendi adına kayıtlı olmayan GSM hattıyla yaptı, sık sık telefon  numarası değiştirdi.

Örgüt mensuplarının, kendini gizlemek için top sakal bırakma, küpe  takma, iş yerinde gizli abdest alma, tuvalette abdest alma, namazı ima ile kılma,  gerektiğinde namaz kılmama, Cuma namazına gitmeme, ramazan ayında bazı günler  oruç tutmama, oruç tutmadığını göstermek için iş yerindeki yöneticilerinin ve  diğer kişilerin göreceği şekilde açıktan yemek yeme, çay ve kahve içme,  gerektiğinde oruç tutmama, alkol kullanma, kendisi veya eşi başörtülü olanların  başörtüsünü açma, evlerinde vitrin ve dolap gibi görünür yerlere alkolü içki  şişeleri koyma gibi yöntemleri de kullandıkları belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...