Tgrt Haber
14 Haziran 2018 04:58

Atama kararları Resmi Gazete'de

​Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Adalet, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gümrük ve Ticaret, Kültür ve Turizm, Maliye, Milli Eğitim ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayırca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararları Resmi Gazete'de
atama kararları,resmi gazete

Buna göre, açık bulunan birinci derece kadrolu Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına Saim İlçioğlu'nun atanması kararlaştırıldı.

Başbakan Yardımcılığına ait atama kararı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine (Hazine) Yusuf Rıza Uzunpostalcı, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Bilge Öztaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcılığına ise Hizmet Sunumu Genel Müdürü Lütfi Aydın atandı.

Adalet Bakanlığına ait atama kararı ile Adalet Başmüfettişliklerine, Adalet Müfettişleri Alparslan Tufan, Mehmet Çağlar, İbrahim Bozyel, Mehmet Tetik, Abdulhalim Sağlam, Mehmet Zeki Aydın, İbrahim Tav, İbrahim Atakur ve Ramazan Akcan'ın atanmaları uygun görüldü.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Çankırı Ticaret İl Müdürlüğüne Mehmet Ali Yaranbaşı, Erzincan Ticaret İl Müdürlüğüne Recai Palabıyık, Erzurum Ticaret İl Müdürlüğüne Muhammet Güneş, Giresun Ticaret İl Müdürlüğüne Ali Yıldırım, Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğüne Veysi Uzunkaya, Mersin Ticaret İl Müdürlüğüne Hacı Akif Yıldız ve Sivas Ticaret İl Müdürlüğüne ise Selim Baş'ın atamaları gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Hülya Abdula'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettişliğine Müfettiş Yardımcısı Saltuk Buğra Ekinci'nin, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Ali Göçer'in, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına Mustafa Çolak'ın, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Betül Kutlu'nun, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ahmet Hamdi Yılmaz'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakanlık Müşavirliklerine ise Tuba Güner ve Mehmet Koçyiğit'in atanmaları uygun bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 1. Bölge Müdürlüğüne (İstanbul) Rüşdü Akdulun, 2. Bölge Müdürlüğüne (Ankara) Kemal Yılmaz, 3. Bölge Müdürlüğüne (İzmir) Hacer Eke, 4. Bölge Müdürlüğüne (Bursa) Yusuf Taşkan, 5. Bölge Müdürlüğüne (Adana) Ecvet Doğan, 7. Bölge Müdürlüğüne (Gaziantep) Nihal Seyit Miçillioğlu, 8. Bölge Müdürlüğüne (Diyarbakır) Mehmet Yılkıran, 9. Bölge Müdürlüğüne (Samsun) Mustafa Seçkin Buz, 10. Bölge Müdürlüğüne (Erzurum) Cevahir Dilaver, 11. Bölge Müdürlüğüne (Trabzon) ise İhsan Gümrükçü atandı.

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Buna göre, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kemal Şenocak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mütevelli heyetlerinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) olumlu görüşü üzerine Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Ali Haberal, Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Şahin Karasar, Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Oral Erdoğan ve TED Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Halise Belgin Ayvaşık getirildi.

Erdoğan, söz konusu atamaları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, YÖK'ün önerdiği adaylar arasından yaptı.

Ayrıca Bakanlar Kurulu tarafından Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğine ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın atandı.

Söz konusu atama, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesinin İşleyişine Dair Anlaşma'nın 10'uncu maddesi ile Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Tüzüğü'nün 4'üncü maddesine göre, 26 Mart 2018 tarihinde Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...