Tgrt Haber
23 Nisan 2015 18:10

Aya Yorgi’de dilek izdihamı

Büyükada'da bulunan Aya Yorgi Kilisesi, bu yıl da dileklerinin gerçekleşmesini isteyen vatandaşlarla doldu taştı. Kiliseye giden binlerce kişi ellerinde mumlar, dilek kağıtları ve iplerle 202 metrelik tepeyi tırmanarak dilekte bulundu.

Aya Yorgi’de dilek izdihamı
aya yorgi, dilek,

Büyükada'da bulunan Aya Yorgi Kilisesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dileklerinin gerçekleşmesini dileyenlerle doldu taştı. Büyükada'nın en yüksek kesimlerinden birinde Saint George adına yapılan Aya Yorgi Kilisesi, Hristiyanların ve turistlerin adeta akınına uğradı. Hristiyanların ve turistlerin özellikle 23 Nisan ve 24 Eylül'de ziyaret ettikleri Aya Yorgi Kilisesi'nde adeta izdiham yaşanırken, binlerce kişi ellerinde mumlar, dilek kağıtları ve iplerle 202 metrelik tepeyi tırmandı. Uzun süre kuyrukta bekledikten sonra kiliseye girenlerden bazıları, dilekleri kabul olmaz diye soruları cevaplamazken, bazıları da dileklerini ifade etti. Dilek dileyen yaşlı bir kadın, "Çocuklarıma kısmet diliyorum, o yüzden buradayım. İnşallah hayırlı bir kısmet bulurlar" ifadelerini kullanırken, bazı vatandaşlar ise iyi bir kariyer için dilek dilediler. Kiliseye ulaşanlar mum diktikten sonra dilek kutusuna dileklerini bıraktılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...