Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2015 12:54

Aydın sıcaktan kavruluyor

Türkiye’nin en sıcak merkezlerinden biri olan Aydın’da termometreler 42 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendisine özgü korunma yöntemleri geliştiriyor.

Aydın sıcaktan kavruluyor
aydın sıcaklık

Bütün yurt genelinde etkili olan Afrika sıcakları, Aydın'da da hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği Aydın’da, sıcaklık öğle saatlerinde 44 dereceye kadar ulaşıyor. Kent merkezlerinde yaprağın kımıldamadığı Aydında, imkanı olanlar soluğu denizde alırken; tatile çıkamayanlar ise buldukları küçük gölgelerde serinlemeye çalışıyor.
BUZ DAKİKADA ERİDİ
Aşırı sıcağa rağmen çalışmak zorunda olan Aydınlılar, serinlemek için kendilerine özgü yöntemler geliştiriyor. Yanlarında sürekli buz dolu şişeler taşıyarak sokağa çıkan vatandaşlar, sık sık başlarından aşağıya buzlu su dökerek serinlemeye çalışıyor.
Aşırı sıcaklara buzun dahi dayanamadığını ifade eden vatandaşlar, “Aşırı sıcaklar bunaltıcı hale geldi. Buz dolu şişeler bile 10 dakikada eriyor. Sıcaktan etkilenmemek için başımıza sık sık buzlu su döküyoruz” diyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...