Tgrt Haber
07 Aralık 2017 13:41

Ayla'nın manevi babası vefat etti! (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

"Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği vefat etti.üleyman Dilbirliği kimdir, neden öldü?

Ayla'nın manevi babası vefat etti! (Süleyman Dilbirliği kimdir?)
ayla,süleyman dilbirliği

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi  gören Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.

Dilbirliği, solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla 12 Kasım'dan bu  yana yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Bu arada, hastaneden yapılan açıklamada, "Solunum ve böbrek yetmezliği  tanılarıyla hastanemiz yoğun bakım kliniğine 12 Kasım'da yatırılan Dilbirliği,  yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip ve tedavi altında  tutulmuştur. Ancak hastamızın son bir hafta süresince genel durumunda bozulma  görülmüş ve son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm  müdahalelere rağmen gazimiz vefat etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta  yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu  öyküsüyle "Ayla" filmine konu olmuştu.
Ayla'nın manevi babası vefat etti! (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

SÜLEYMAN DİLBİRLİĞİ KİMDİR?

 Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore’ye 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin hayat hikayesi geçtiğimiz günlerde “Ayla” filmiyle beyaz perdeye taşınmıştı. Gerçek hayat hikayesinden hazırlanan filmde annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye’e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla’dan haber alamamış ve yıllar sonra Ayla adını verdiği kızı 60 sene sonra görmüştü.
Ayla'nın manevi babası vefat etti! (Süleyman Dilbirliği kimdir?)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...