Tgrt Haber
27 Nisan 2015 11:52

AYM Başkanı Arslan'dan kritik açıklama

AYM Başkanı Arslan, 'Fikri ve vicdanı hür olmayandan hakim olmaz. Hukuk devletinde, uzaktan kumandalı yargı da yargıç da düşünülemez' dedi.

AYM Başkanı Arslan'dan kritik açıklama
aym başkanı arslan,kritik açıklama,

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 53. yıl dönümü dolaysıyla yaptığı konuşmasında,"Fikri ve vicdanı hür olmayandan hakim olmaz. Aklını ve vicdanını başkalarına kiralayan veya iradesine ipotek konmasına izin veren kişiden hakim olmaz. Hukuk devletinde, uzaktan kumandalı yargı da yargıç da düşünülemez" dedi.Arslan "Ülkemizin bugün itibariyle ulaşmış olduğu ekonomik ve siyasal gelişmişlik düzeyinde, yeni anayasa kaçınılmaz bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Yeni bir anayasanın gerekliliği noktasında, toplumda çok geniş, hatta tam bir mutabakat olduğu bilinmektedir. Şu anda ihtiyaç duyulan, anayasa yapımı sürecinin tüm aktörlerinin etkili bir irade ortaya koymalarıdır" diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...