Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2018 00:14

Bakan Albayrak Mardin'de müjdeyi verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "İnşallah 2018 yılı bitmeden Mardinimizin 3 güzel ilçesine Midyat, Mazıdağı ve Savur ilçelerine doğalgazı getiriyoruz. 2019 yılında da inşallah Derik ve Nusaybin'e doğalgazı getiriyoruz." dedi.

Bakan Albayrak Mardin'de müjdeyi verdi!
berat albayrak,,bakan albayrak,

Mardin'de bulunan Bakan Albayrak, kentteki sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileri ve iş adamlarıyla iftarda bir araya geldi.

Albayrak, burada yaptığı konuşmada, doğalgaz projelerine değindi.

Mardin'in iki ilçesine 2019 yılında doğalgaz getireceklerini aktaran  Albayrak, şöyle konuştu:

"İnşallah 2018 yılı bitmeden Mardinimizin 3 güzel ilçesine Midyat,  Mazıdağı ve Savur ilçelerine doğalgazı getiriyoruz. 2019 yılında da inşallah  Derik ve Nusaybin'e doğalgazı getiriyoruz. Sadece ısınma için değil, aynı zamanda  OSB'ler, sanayi için de gayet önemli, istihdam, ekonomi için önemli bir unsur  olduğu için Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde bir rekor kırdık 2017'de. Tarihinde  en yüksek 34 ilçeye doğalgaz bağlanmışken ki rekordur bu, geçtiğimiz yıl  bakanlığımız döneminde yaklaşık 102 ilçeye doğalgaz ulaştırarak Enerji  Bakanlığını yoğun bir mesai ile çalışma arkadaşlarımız da 'Büyük Türkiye Hedefi'  diyor ya Cumhurbaşkanımız, büyük, güçlü Türkiye diyorsa hedefler de yukarıda  olacak."

Albayrak, 2018 ve 2019 yılında doğalgaz, elektrik ve enerji  piyasasında çok daha etkin yatırımların olacağını söyledi.

"Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlara izin vermedik"

Mardin'in peygamberler ve evliyalar şehri olduğunu ifade eden  Albayrak, bu topraklarda bin yıldır bir arada bulunduklarını kaydetti.

Albayrak, bu topraklarda hiçbir zaman ayrılmadıklarını, ayrı gayrı  düşmediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlara izin vermedik. Birlikte  mücadele ettik, birlikte kazandık. Aynı sevinçleri paylaştık, aynı acılarda  yoğrulduk ve aynı sofrada oturduk. Tıpkı bugünkü gibi. Bizleri davet ettiniz  sofranızda orucumuzu, iftarımızı açtık. En önemlisi aynı kaderi ve aynı bu  coğrafyadaki bu ülkeyi birlikte paylaştık. Farklılıkların her zaman zenginlik  olduğunu bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti devleti hep gösterdi. Bu ülke ve bu  coğrafyadaki her bir kültür ve medeniyet et ve tırnak gibi. Bu coğrafyada  birbirimizin yegane dostu ve kardeşiyiz. Hele de bugünlerde, bu yaşanan  Ortadoğu'daki zulüm resminde."

Birilerinin hesabının Türkiye'yi de Suriye'ye, Irak'a çevirmek  olduğunu anlatan Albayrak, Allah'ın buna izin vermediğini söyledi.

Bu coğrafyaya operasyon yapmak isteyenlerin bugüne kadar  böl-parçala-yönet tekniğini uyguladığını aktaran Albayrak, "Uyguladığı ölçüde  Suriye kaça bölünecek, Irak kaça bölünecek, Suudi Arabistan sırada mı, öbürü  diğerinde mi? Bugün başka bir hesaplaşma dönemindeyiz. Amaçlar yine aynı, raftan  çıkarıyorlar, senaryoyu sahaya koyup uyguluyorlar. Öyle mi? Yüz yıllık planların  bin yıllık intikamların rövanşının alınmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz."  değerlendirmesinde bulundu.

Bu coğrafyada 15 senedir milyonlarca insanın öldüğünü, hepsinin ortak  paydasının Müslüman olmak olduğunu kaydeden Albayrak, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi hatta bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve çatışmaya mahkum  etmek için işte bütün bu çerçevede bu büyük çatışma için uğraşanların,  Türkiye'nin sınırına terör koridoru kurmak isteyenlerin, terör örgütlerine tır  tır silah gönderenlerin kim olduğuna bakmamız çok ama çok basit ve net bir  şekilde resmi okumak için yeterlidir."

Bir Kürt arkadaşının kendisine 'Yahu bunlar bizden Selahattin  Eyyübi'nin Kudüs'ün intikamını almak için bu operasyonu yapıyorlar' dediğini  hatırlatan Albayrak, şöyle konuştu:

"Tarihe gömdüğümüz gizli anlaşmalar bugün yeniden diriltilmeye  çalışılıyor. Bölgenin geleceğine vurulmak istenen neşteri görmek zorundayız.  Oyunu da oyuncuları da taşeronları da görmek zorundayız. Kimlerin bizi temsil  ettiğini bilmek zorundayız. Bizden mi hakikaten? Bizim tarihimizden mi bizim  kültürümüzden, bizim soyumuzdan mı bu topraklardan mı bunu görmemiz lazım.  Birilerinin bu coğrafyadaki heveslerine gönüllü taşeronluk yapanlar bölge  halkının da bu milletin de temsilcisi olamaz.

Bu ülkenin kardeşliğine kastedenler, bizleri, bu muhabbet sofrasını  ayırmaya çalışanlar bizim temsilcimiz olamazlar. Bölge insanının heyecanını,  duygusunu paylaşmayanlar bu coğrafyanın insanına kör, sorunlarına sağır kalanlar,  hele hele bölgede her geçen gün kan ve gözyaşıyla ağlayan kardeşlerini görmesine  rağmen hiçbir reaksiyon vermeyenler Kürt ve Arap kardeşlerimin temsilcisi  olamaz."

"Bu terör belasının kökü kazınacak"

Bölge üzerinden kimlik siyaseti yapanlara kesinlikle izin verilmemesi  gerektiğinin altını çizen Albayrak, milletin arasına kaos, kin, nefret ve terör  sokmak isteyenlere karşı dimdik durulmasının önemine işaret etti.

Geçen hafta Hakkari ve Van'da olduğunu anımsatan Albayrak, "Bölgedeki  bu terör belasının kökü kazınacak. Çok net söylüyorum, bu süreçten zerre geri  adım yoktur. Arkasındaki destekleyen ülkelerle süreç bile başka noktaya geldi, o  iş bitti artık. Taşeron süreci bitti. Direkt silahı verenler, silahı  tutturanlarla mücadele başladı. Ya bu taraftasın ya karşı tarafta bu süreç böyle.  Bu sürecin geri dönüşü yok." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede hiçbir şekilde geri dönüşün olmayacağını dile  getiren Albayrak, şöyle devam etti:

"Bu ülkede bu devlet, bu teminatın başrolünde Recep Tayyip Erdoğan  olduğu sürece bir daha o terörist zihniyetin sahada estirdiği istikrarsızlık,  güvensizliğe geri dönüş yok. Birileri bunun hayalini rüyalarında belki görür,  belki orada da göremez. 2019 senesini, 24 Haziran sonrası Türkiye'yi çok yakından  ve iyi takip edin. Bölge ziyaretinde beni en çok mutlu eden şeylerden bir tanesi,  artık gençlerimiz ve çocuklarımız geleceğe dair yeniden güzel hayaller kurmaya,  büyük ümitler beslemeye başladı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye, 81 milyona geleceğin  daha güzel olacağına dair ümidi ve umudu vadettiğini dile getiren Albayrak,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünün her birini günbegün hayata geçirerek yoluna  devam ettiğini vurguladı.

"Uzun yıllar bu sürecin sizlerden, bölge insanından çaldığı hayatları,  yarınları bu ümitleri ve hayalleri geri veriyoruz inşallah." diyen Albayrak,  "Bugün bölgede huzur ve sükunet süreci daha da güçlü bir şekilde tesis olmaya  devam ediyor. Bu huzur ortamı sadece devlete değil sizlere, sizlerin duruşunuza,  sizlerden sonra gelecek nesillere de emanet. Bu emanete ne kadar güçlü sahip  çıkarsak bu coğrafyada oynanan operasyonun köküne kibrit suyu dökeceğiz. Batı'ya  gidiyorsun 'Ortadoğu bela bir bölge, Ortadoğu terörle anılan bir bölge' diye  anıyorlar. Ortadoğu dediğimiz Mezopotamya coğrafyası dünyanın en güzel yeri."  değerlendirmesinde bulundu.

"Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere izin yok"

Bölgenin huzurundan rahatsız olanlara fırsat vermeyeceklerini  vurgulayan Albayrak şunları kaydetti:

"Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere, bölgeyi eski günlerine  döndürmek isteyenlere, terörü bölgenin gündemine yeniden getirmek isteyenlere  Allah'ın izniyle bundan sonra izin yok. Hamdolsun bu proje iflas etti. Bunun da  tarihi kırılma süreci 15 Temmuz'dur. 2015'te başladı ama 15 Temmuz'da 81 milyon  öyle bir demir yumruğunu masaya vurdu ki bütün hepsi bir safta birleşti bunların.  Hayatta yan yana gelmeyecek ne kadar örgüt varsa hepsi el ele tutuştular. O süreç  bitti ve milletin projesi tuttu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...