Tgrt Haber
03 Ağustos 2018 11:15

Bakan Albayrak'tan ABD'nin yaptırım kararına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül nezdinde Türkiye'ye karşı aldığı skandal bir yaptırım kararına ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Berat Albayrak,"ABD ile dünden daha iyi bir noktadayız. İlişkiler hiçbir zaman kopmaz. Yapıcı bir iletişimin devam etmesi için güçlü bir irade ortaya konmuş" ifadelerine yer verdi. .

Bakan Albayrak'tan ABD'nin yaptırım kararına ilişkin açıklama
berat albayrak,abd,yaptırım,son dakika,son dakika haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan NTV'de ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül nezdinde Türkiye'ye karşı aldığı skandal bir yaptırım kararına ilişkin soruyu yanıtladı.

Bakan Berat Albayrak'ın açıklamaları şöyle;

"GELİŞMELER HASSAS TERAZİYLE YÜRÜTÜLMESİ LAZIM"

"Rasyonel bir akılla süreci yönetmek lazım. İki ülke ilişkileri tarihi geçmişi olan ilişkiler. Güçlü tarihi ilişkileri bu çerçevede değerlendirip yönetmek lazım. Son dönemki gelişmelerin bu hassas teraziyle yürütülmesi lazım. Devlet ağırlığını elden bırakmamak lazım. Sabah gerçekleşen dışişleri bakanları arasındaki görüşme iradenin masada olduğunu görüyoruz.

"ABD İLE DÜNDEN DAHA İYİ BİR NOKTADAYIZ"

ABD ile ilişkilerde bugünden yarına bakmamak lazım. Sabah Dışişleri Bakanımızla da görüştüm. İki ülke arasında güçlü bir iradenin masada olduğu ortaya koyulmuş. İki ülkenin Dışişleri Bakanı da çözüm yönünde irade ortaya koymaya yönelik netice alınmış. ABD ile dünden daha iyi bir noktadayız. İlişkiler hiçbir zaman kopmaz. Yapıcı bir iletişimin devam etmesi için güçlü bir irade ortaya konmuş. "

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...