Tgrt Haber
13 Kasım 2016 00:21

Bakan Bozdağ'dan CHP'ye sert eleştiri

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bu CHP Atatürk'ün, İnönü'nün yolundan gitmiyor. Bu yol FETÖ'nün, PKK'nın, Kandil'in yolu." dedi.

Bakan Bozdağ'dan CHP'ye sert eleştiri
bakan bozdağ, chp,

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Ovakent Beldesi'ndeki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sürekli büyümesinde en büyük etkenin siyasi istikrar olduğunu belirtti.

İç politikayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi DEAŞ'a, PKK'ya ve FETÖ'ye destek vermekle suçladı. Bu büyük bir iftiradır. Ana muhalefet lideri milletin gözünün içine baka baka yalan söyler mi? Söylüyor. Elinde delilleri olduğunu söylüyor. Elinde delilin varsa televizyona çık millete göster. Halk TV var, git orda göster. Grubunda FETÖ'nün kumpas kasetlerini seyrettirdiğin gibi şimdi de bu dellilerini göster. Millet görsün. Elinde ne varsa ortaya koy." ifadelerini kullandı.

"Hükümetimiz o hendekleri, kazanların başına geçirdi"

Bozdağ, AK Parti'nin bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çok net bir şekilde söylüyorum. AK Parti hükümetleri terörle en etkin, en kararlı, en netice alıcı mücadeleyi yapan hükümetler olmuştur. PKK hendek kazdı, hükümetimiz o hendekleri kazanların başına geçirdi. Orayı terörden temizledi. Peki bunlar ne yaptı? Diyarbakır'da hendeğin arkasındakiyle 'arkadaş' diye konuştu. Bunların milletvekilleri hendek kazanlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde rapor hazırladılar. 'Türkiye orantısız güç kullanıyor' dediler. O raporda yazanları Kandil'deki Karayılan'da söylüyor. PKK ile mücadele eden hükümet mi yoksa Kandil'in söylediğini raporuna yazan milletvekilleri mi yardım yataklık yapıyor? Biz 'YPG'ye terör örgütü' diyoruz. Bunlar 'YPG'nin halk hareketi olduğunu, sivil direniş yaptıklarını' söylüyorlar. CHP'nin Genel Başkanı 'YPG terör örgütü değil' diyor. PKK'ya destek veren belediyelere kayyum atadık, CHP bunu da eleştirdi. PKK'nın yönettiği bildirinin altına imza atan akademisyenlerin yanında da bunlar yer aldı."

CHP'nin FETÖ ile işbirliği yaptığını ileri süren Bozdağ, "FETÖ ile mücadele eden tek hükümet AK Parti hükümetleridir. Biz gelen kadar bunlarla mücadele eden başka bir hükümet yoktur. 17-25 Aralık'tan sonra ülkemizin geleceği için bu yapıyla mücadeleyi biz verdik. FETÖ algı operasyonlarında CHP'yi kullanıyor. 17-25 Aralık'taki kumpas kasetlerini CHP meydanlarda izlettirdi. Mecliste söyledi. Şimdi aynı şeyi yapıyorlar. Örneğin 'madur edebiyatını' FETÖ organize ediyor, bunlar da onun taşeronluğunu yapıyorlar." diye konuştu.

"Bu CHP Atatürk'ün, İnönü'nün yolundan gitmiyor"

Bakan Bozdağ, CHP liderinin FETÖ elebaşı Gülen'le aynı dili konuştuğunu da iddia ederek, şunları söyledi:

"FETÖ elebaşısı Gülen, darbe başarısız olunca 'bu bir tiyatrodur' diye açıklama yaptı. Şimdi aynı şeyi CHP söylüyor. 246 vatandaşımız şehit edildi. Bu nasıl bir tiyatrodur. FETÖ'nün üyesi olan generallerin hepsi, 'Fetoşun' yaptığı tiyatroda oynamadılar da hükümetin yaptığı tiyatroda mı oynadılar? Milletin aklıyla alay ediyor. Ama bu millet aklıyla alay ettirmez. Ben buradan İnönücü, Atatürkçü CHP'lilere sesleniyorum Atatürk hayatta olsaydı CHP'nin, FETÖ'nün borazanlık yapmasına izin verir miydi? Teröristlerle mücadele eden hükümetin yanında mı olurdu yoksa Kandil'in yanında mı olurdu? Bu CHP Atatürk'ün, İnönü'nün yolundan gitmiyor. Bu yol İnönü'nün Atatürk'ün yolu değil. Bu yol FETÖ'nün, PKK'nın, Kandil'in yolu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...