Tgrt Haber
16 Mart 2018 17:57

Bakan Çavuşoğlu'na soru soran Kazak gazeteci bakın kim çıktı?

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soru soran kişinin kim olduğu belli oldu. İsminin Baglan Omarov olduğu öğrenilen Kazak gazeteci FETÖ'nün okullarından mezun olduğu ortaya çıktı.

Bakan Çavuşoğlu'na soru soran Kazak gazeteci bakın kim çıktı?
çavuşoğlu,,kazak gazeteci,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Suriye konulu görüşmenin ardından Rus mevkidaşı Lavrov ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Soru-cevap kısmında yerel gazeteci olduğunu belirterek Çavuşoğlu'na soru soran kişinin Kazakistan'da FETÖ'nün okullarından mezun olduğu ortaya çıktı. İsminin Baglan Omarov olduğu açıklanan gazetecinin sorduğu soruya Bakan Çavuşoğlu, “FETÖ ağzı ile sorulan bu soruya cevap vermiyorum” şeklinde yanıt vermişti.

Omarov'un FETÖ tarafından kurulduğu belirtilen Kazak Türk Lisesi Mezunu olduğu, FETÖ yanlısı paylaşımlarda bulunduğu ve Omarov hakkında Kazakistan yetkililerinin uyarıldığı kaydedildi.

 

Bakan Çavuşoğlu'na soru soran Kazak gazeteci bakın kim çıktı?

Uzun süredir FETÖ ile mücadele eden Kazakistan yönetimi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütün okullarının kapatılması konusunda harekete geçmişti. Örgüt yöneticileri Kazakistan'dan Kırgızistan'a kaçarken FETÖ okullarından mezun çok sayıda Kazak kökenli FETÖ mensubunun ülkede faaliyet göstermeye devam ettiği biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...