Tgrt Haber
25 Ekim 2017 10:45

Bakan Çelik: AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi intihar olur

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Sorunlarını çözemeyen bir Avrupa modelinin alacağı tek kararın Türkiye ile müzakereleri kesmek olması ya da askıya almak olması bir intihar olur." dedi.

Bakan Çelik: AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi intihar olur
ömer çelik,gündem,ab

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AB  ile yaşanan sorunlara ilişkin konuşan Bakan Çelik, "Sorunlarını çözemeyen bir Avrupa  modelinin alacağı tek kararın Türkiye ile müzakereleri kesmek olması ya da askıya  almak olması bir intihar olur"dedi. "IPA yardımlarını (AB'nin katılım  öncesi mali yardımları) kesmek bir şey ifade etmez" diyen Çelik, "Bunun dillendirilmesi de  AB'nin kredibilitesini geriye götüren bir şeydir" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle:

AB'NİN AYRICALIKLI ORTAKLIK TEKLİFİ

Buna ahlaksız teklif diyoruz

AVUSTURYA'NIN TÜRKLERE KARŞI TAVRI 

Avusturya'nın (Türkiye'ye karşı)  takıntısını bir siyasi analiz biçimiyle açıklayamıyorum. Tamamen psikiyatrik bir  takıntı haline gelmiş durumdadır.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

 Kürtlere en büyük zulmü Barzani bu referandum kararını vererek yapmıştır.  Barzani bu adımı Kürtler için atmadı. Barzani bu adımı kendi başkanlığını garanti  altına almak için attı. IKBY Başkanı Barzani'nin  referandum kararını dondurma teklifi Tamamen taktik amaçlı bir şey. Referandum  kararını dondursa ne olur dondurmasa ne olur... Açık bir şekilde 'bu yoktur'  demediği müddetçe, geri alınmadığı müddetçe bunun sonucu budur denilmesi  gerekir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...