Tgrt Haber
11 Haziran 2014 18:56

Bakan Davutoğlu'ndan açıklama, 'Türkiye'nin gücünü test etmesinler'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'da yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Davutoğlu'ndan açıklama, 'Türkiye'nin gücünü test etmesinler'
dışişleri bakanı, ahmet davutoğlu, ışid,

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'da yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Davutoğlu, '2 gün önce konsolosluğu tahliye talimatı gönderdik. Güvenlik sağlanmakatn tahliyeleri daha büyük riskti. Nihai tahliyeyle ilgili kararı oradaki arkadaşlarımıza bıraktık. Musul'daki diplomatik misyonumuzun güvenliği her şeyden önce Irak devletinin  sorumluluğu ve o devletin devlet olmasının gereğidir. Türkiye ilk defa böyle  bir krizle karşılaşmıyor. Kimsenin bu anlamda gereğinin yapıldığı konusunda şüphesi olmaması lazım. 24 saat bizzat ben, arkadaşlarımız bu konuyu takip ettik. İlk andan itibaren temaslarımızın hep sürdüğünü belirtmek isterim.
KİMSE TÜRKİYE'NİN KUDRETİNİ TEST ETMESİN
Türkiye'nin kudretini kimse test etmeye kalkmasın. Bütün vatandaşlarımıza gelebilecek herhangi bir zarar en şiddetli şekilde mukabele görür. Kimsenin bizim kudretimiz ve vatandaşlarımız için alacağı tedbirden şüphe etmemesi gerekir' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...