Tgrt Haber
30 Haziran 2016 15:17

Bakan Efkan Ala'dan saldırıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, başta İstanbul saldırısı olmak üzere terör olayları hakkında Meclis Genel Kurulu'na bilgi veriyor. Bakan Ala konuşmasında hayatını kaybedenlerin sayısının 43'e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Efkan Ala'dan saldırıyla ilgili açıklama
İçişleri Bakanı, Efkan Ala

Elimizdeki bütün bulgula DAEŞ olduğu yönünde. Soruşturma sonuçlandırıldığında gerekli bilgiler verilecektir. Terör saldırıları ile her ülke yüz yüze gelebilmektedir. ABD'de Paris'te Brüksel'de de örneklerini gördük. Küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ülke Türkiye. Dün bütün ülkelerden içişleri bakanları ve yetkililer üst düzeyde acımızı paylaştılar. 

HAYATINI KAYBEDENLER 43 OLDU

 "Canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden 1’isinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna canlı bombacı 3 kişi dahil değildir. 43 kişiden 19’u yabancıdır"

13 GÖZALTI

 "Şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı  toplam 13 kişi gözaltına alındı, canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden  birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna 3 canlı bombacı dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Bu ölen 43 kişiden 19'u  yabancıdır."

ÖZBEKİSTAN'LI ÇIKTILAR

İstanbul Atatürk Havalimanı saldırganlarının uyurukları tespit edildi. Teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan teröristin Fatih’te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktığı ve bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...