Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2017 18:26

Bakan Özhaseki: “İstanbul’da muhtemel bir depremde 250-300 milyar liralık bela kapıda bekliyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: “Marmara ve açıklarında 7 ve üzeri şiddetli deprem gelecekte bizi bekliyorsa, İstanbul’da yaklaşık 600 bin bağımsız birimin riskli olduğunu biliyoruz”

Bakan Özhaseki: “İstanbul’da muhtemel bir depremde 250-300 milyar liralık bela kapıda bekliyor”
bakan özhaseki,,çevre şehirciliik bakanı

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 600 bin bağımsız birimin risk altında olduğunu belirterek, muhtemel bir depremde yaklaşık 250-300 milyar liralık belanın kapıda beklediğini söyledi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'nın Yıldım ilçesinde 800 dairelik "Ulus kentsel dönüşüm" alanında incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Özhaseki, “Geçenlerde deprem profesörü olan bir hocamızın beyanatı vardı. ‘Eğer İstanbul’da düşünülen deprem gerçekleşirse güvenliğimiz, bağımsızlığımız tehlikeye düşer’ diyor. Allah korusun, bu söz çok abartılı gelebilir. Ancak bu gerçeği de bilmemiz lazım. Hakikaten deprem uzmanlarının da ifade ettiği gibi Marmara ve açıklarında 7 ve üzeri şiddetli deprem gelecekte bizi bekliyorsa İstanbul’da yaklaşık 600 bin bağımsız birimin riskli olduğunu biliyoruz. Hazırlık yapıyoruz. Deprem gelmeden önce yenileme istiyoruz. Birçok çalışmalarımız, tedbirler var. Allah korusun biz bu hazırlıkları yapmadan deprem olursa karşımıza çıkacak hasarı ve belayı düşünemiyoruz” dedi.

"250-300 milyarlık bela kapıda bekliyor"
İstanbul’daki 600 bin konutun çıplak yapım maliyetinin 90 milyar lira olduğuna işaret eden Özhaseki, “Alt yapı maliyeti ve o evlerin yıkıldığı sokaktaki arabalar dahil çıkacak hasar bir o kadar artar. İçlerinde evlerimizin değeri kadar eşyalarımız da var. Bir o kadar da zarar oradan çıkacak. Neredeyse 250-300 milyar liralık bela kapıda bekliyor. Bunlarında ötesinde insanların yakınlarını ve en sevdiklerini kaybettiklerini de düşünmeliyiz. Şu an deprem olmuş, her taraf yıkılmış, sabah 09.00’da kalkıp da işe giden kimseyi bulamazsınız. İş kaybı olur. Bu zararları da yan yana getirdiğimiz zaman neredeyse altında kalkamayacağımız bir bela bizi bekliyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...