Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2014 20:11

Bakan Taner Yıldız madencilere hitap etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sefer Hazar'ın ailesini ziyaretin ardından Vali Bektaş ile birlikte kazanın yaşandığı ocağın yakınında faaliyet gösteren İmbat Madencilik A.Ş'ye ait kömür ocağına gitti.

Bakan Taner Yıldız madencilere hitap etti
bakan yıldız, madenciler, soma,

Burada kısa bir brifing alan Yıldız, madende çalışan işçilere hitaben konuşma yaptı. Kaza sırasında İmbat ocağındaki madencilerin komşu madene yardıma koştuğunu, bunun da madencilerin bir aile olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Bakan Yıldız, kazada çok derin bir üzüntü ve hüzün olduğunu, bunun hep beraber yaşandığını kaydederek, bu acıların tekrar yaşanmamasını diledi. Türkiye madencilik tarihinde görülmemiş boyutta bir kaza yaşandığını anlatan Bakan Yıldız, kazayla ilgili kamu, özel sektör ya da işçilerden kaynaklanan kusurlar olabileceğini, bunların üzerine gidilmesi gerektiğini, herkese görevler düştüğünü belirterek şöyle devam etti: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü müfettişleri teftişlerini sürdürüyor. Eğer ocak kapatmayı gerektirecek bir unsur varsa, ister Türkiye Kömür İşletmeleri, ister İmbat, ister Soma A.Ş'nin hangisi olursa olsun buna müsamaha göstermeyeceğimizi bir kez daha burada vurgulamak istiyorum. Soma'nın ekonomisini tabii ki madencilik oluşturuyor. Ama açıkça şunu paylaşıyorum, hiçbir değer sizlerin sağlığından, sizlerin iş güvenliğinden daha önemli değil. Atabacası'nda, Eynez'de 6 milyon ton kömür var. Açıkça söyleyeyim hiçbirisi umurumuzda değil. Eğer biz orada iş güvenliği şartlarının sağlanmadığına kanaat getirirsek feshe kadar gideriz. Tek düşüncemiz burada işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili konulardır." Ramazan ayının ilk günü iftarı Soma'daki bir madende açacağını bildiren Bakan Yıldız, son üç yılda çalışma şartlarına uymayan 130 kömür ocağını kapattıklarını da söyledi. Bakan Yıldız, bu sırada Hakan Karasoy isimli işçinin madencilerin, emeklilik gün sayısının 3 bin 600 gün ve süresinin 15 yıla düşürülmesini istediklerini ifade etmesi üzerine, madencilik sektöründeki çalışma süreleri, haklar ve maaş düzenlemeleriyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe alt komisyonunda çalışma yapıldığını ve Meclis Genel Kurulu'na geleceğini belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Soma'ya gelerek yapılan çalışmaları anlatacağını bildirdi. Diğer bir işçi de bel fıtığı hastalığının madencilerde sık görüldüğünü belirterek, bunun bir meslek hastalığı sayılmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...