Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2018 07:24

Bakanlar Kurulu kararı Resmî Gazete'de

Bakanlar Kurulu, Hatay'da Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü oluşturulması ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) taşra teşkilatında Erzincan İl Müdürlüğü kurulmasına karar verdi. Sivas'ta bazı bölgeler Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi. Ayrıca bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakültelerin kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararı Resmî Gazete'de
resmi gazete,,bakanlar kurulu kararı,

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Hatay'da "Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü" kurulması kararlaştırıldı.

Söz konusu karar, Kültür ve Turizm Bakanlığının 25 Eylül 2017 tarihli yazısı üzerine 3046 sayılı kanunun 17'nci maddesinin (d) bendine göre, 2 Ekim 2017'de Bakanlar Kurulu tarafından alındı.

BYEGM taşra teşkilatında Erzincan İl Müdürlüğü kurulmasına ise 2 Aralık 2017'de Bakanlar Kurulu tarafından karar verildi

Sivas'ta bazı bölgeler Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi.

Buna göre, Sivas merkez ilçe Esentepe ve Yunusemre mahalleleri sınırları içindeki bazı bölgelerin 20 Kasım 2017'de Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Söz konusu karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2 Kasım 2017 tarihli yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'a göre verildi.

Bazı fakülteler açılırken bazıları kapandı

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakültelerin kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Bursa Teknik Üniversitesine bağlı Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi kapatıldı.

Bursa Teknik Üniversitesine bağlı olarak Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Sporcu Sağlığı ve Spor Bilimleri Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesine bağlı Aşı Enstitüsü kurulması kararlaştırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...