Tgrt Haber
19 Şubat 2018 20:06

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi
bakanlar kurul

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 14.40'ta toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü.

Bakanlar Kurulu sonrası Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları;

ÇOCUK İSTİSMARI İÇİN KOMİSYON

Çocuklarımızın her biri bize emanettir. Her Türlü suça ve ahlaksızlığa karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Çocuklarıma dönük cinsel istismar suçu başta olmakla birlikte bunu tamamıyla ortadan kaldırmak sadece hükümetin çalışmasıyla yapılacak bir şey değil. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle mücadele etmeliyiz.

Bu konuda duyarlılığı birlikte artırmalıyız. Sadece cezalar ile bu meseeyi halledemeyeceğimizi hepimizin bilmesi gerek. Tabi en ağır cezalar verilecektir. Bu işin bir boyutu yani çocuklarımızızn istismar edildikten sonra bir caydırıcı boyutu var. Burada sorumluluk 80 milyon insanın tamamına aittir. Birlikte mücadele etmeliyiz.

ZEYTİN DALI OPERASYONU

Zeytin Dalı harekatı başladığı gün nasıl bir hedefle başladıyla aynı hedef doğrulştusunda başarılı şekilde devam etmektedir. 1651 terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye Resmi Haber Ajansı Suriye rejimine dair bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair haber geçtiyse de bu resmi kaynaklar tarafından doğrulanmamıştır.

Rejimin Afrin'e asker göndermesi felakete yol açar. Putin ile yapılan görüşme) Rusya ile Türkiye'nin harekat başlamadan önce Afrin'e bakışı neyse şu an da o dur. 16 Mart'ta üçlü dışişleri bakanları toplantısı yapılacaktır.

Türkiye'de bir üçlü zirve yapılması söz konusu. Bütün bu gelişmeler konuşulacak. İran ve Rusya'nın bazı konulara bakış farklılığı olsa dahi iş birliğini sürdürüyor.

Türkiye'nin kararlılığı nettir. Bölge terör örgütünden arındırılıncaya kadar, sınır boylarında yaşayan vatandaşlarımızı ve ülkemiz tehdit altından kurtarılana kadar harekat devam edecektir.

.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...