Tgrt Haber
11 Şubat 2016 17:31

Bakanlardan saldırılara tepki

Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Ala ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi saldırıları kınadı.

Bakanlardan saldırılara tepki
bakanlar, saldırı, tepki,

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıya uğrayan Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Ala, geçmiş olsun ziyaretine geldiklerini belirterek, basın kuruluşlarına yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Bu tür saldırıların Türkiye'de şu ana kadar hiçbir netice alamadığını vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da alamayacaktır. Klasik ve doğru bir cümle. Yani böyle huzursuz eden hele basın özgürlüğüne yönelik alçakça saldırıların elde edebileceği hiçbir şey yok. Biz aldığımız tedbirleri yeniden gözden geçiriyoruz. Her iki kuruluşumuzda da güvenlik birimlerimizin tedbirleri vardı. Ama anlaşılıyor ki, daha fazlasının yapılması gerekiyor. Bu tedbirleri gözden geçireceğiz. Daha fazlasını alacağız. Türkiye'de bu tür art niyetlilerin, terörist organizasyonların, bu provokatif organizasyonların netice almaması için her türlü tedbir alınacaktır. Böyle birtakım yerlerin maşası olanlar bilsinler ki, Türkiye'den alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye'ye, kendilerine bir miktar zarar verebilirler ama ne basınımızı susturabilirler ne Türkiye'yi yolundan alıkoyabilirler."

Tüfenkci'nin ziyareti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Yeni Akit gazetesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bülent Tüfenkci, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, her iki saldırıyı da kınadıklarını dile getirdi.

Tüfenkci, özellikle bu iki yayın organının hedef gösterilmesini manidar bulduklarını aktararak, "Elbetteki bu tür saldırılarla ne bu tür yayın organları yayın ilkelerinden vazgeçerler ne de teröristler amaçlarına ererler. Ama, yapılmak istenen özgür basını susturma noktasında gözdağı verme veya korkutma amaçlı olabilir. Ancak, Türkiye demokratik hukuk ülkesi. Basın özgürlüğünün tamamen uygulanması ve basının korunması noktasında devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor" diye konuştu.

Bozdağ'dan kınama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da saldırıları kınadı. Bozdağ, Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak ile Yeni Akit Medya Grup Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'nu telefonla aradı. Saldırıları kınayan ve duyduğu üzüntüyü belirten Bozdağ, Albayrak ve Karahasanoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Endişe verici

Öte yandan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın saldırılara ilişkin "Demokratik parlamenter sistemin askıya alınmaya, çok sesliliğin ve çoğulcu sistemin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde; haber alma ve halkı bilgilendirme görevini yerine getiren gazetelerle gazetecilere yapılan saldırıların sıklaşması endişe vericidir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...