Tgrt Haber
01 May 2016 09:35

Bakırköy 1 Mayıs için hazır! Taksim'de olağanüstü güvenlik var

1 Mayıs için resmi kutlama alanı olarak belirlenen Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda hazırlıklar tamamlandı. Kutlamaya izin verilmeyen Taksim'de önlemler üst düzeye çıkarıldı.

Bakırköy 1 Mayıs için hazır! Taksim'de olağanüstü güvenlik var
1 mayıs,TOMA,Sabah,bugün,Şişli,Hasköy,Beyoğlu,kabataş,Karaköy,İstanbul,Bakırköy,Unkapanı,Beşiktaş,Tarlabaşı,

1 Mayıs için resmi kutlama alanı olarak ilan edilen Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Kutlama yasağının sürdüğü Taksim Meydanı'nda ise çok sayıda polis, güvenlik bariyerleri ve TOMA'lar ile olağanüstü önlemler alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için hazırlıklar akşam saatlerinde başladı. Bakırköy Meydanı'nda kurulan Cumartesi pazarının akşam saat 18.00 itibariyle kalkmasının ardından belediye araçları tarafından çöplerden temizlenerek yıkandı. Ardından meydanda sahne, platform ve teknik alt yapı çalışmalarına başlandı. Çalışmalar Sabah saatleri itibariyle sona erdi.

Organizasyonu yapan firmanın teknik sorumlusu Mesut Kılıç, "Taksim'e göre biraz farklı o yüzden de bu alanda kitleye ulaşmak açısından LED ekranlar olacak. Buraya 500 bin kişilik bir ses sistemi kuruldu. Yani beklenen kitle odur." dedi.

TAKSİM'DE ÖNLEMLER ÜST DÜZEYDE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde ise polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte görev yerlerini almaya başladı.

Taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatıldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA yerleştirildi.

1 MAYIS NEDENİYLE İstanbul'DA BİRÇOK YOL TRAFİĞE KAPALI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bugün saat 06.00 itibariyle İstanbul'da kutlamanın yasak olduğu Taksim ile kutlamaların yapılacağı Bakırköy çevresinde bazı yollar trafiğe kapatılacak.

TAKSİM'E GİDEN YOLLAR KAPALI

Kapalı yollar ve alternatifleri şöyle:

- Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete, Gümüşsuyu ve Sıraselviler caddeleri trafiğe kapatılacak. Unkapanı Köprüsü ve Perşembe Pazarı'ndan gelenler Kasımpaşa ve Karaköy istikametine, Kasımpaşa'dan gelenler Tuz Ambarı Işıklar'dan Hasköy ve Karaköy'e, Dolapdere'den gelenler Divan Kavşağı'ndan Tünel üzerinden Şişli veya Stad üzerinden Beşiktaş istikametine, Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nden gelenler Beşiktaş veya Karaköy'e, Şişli'den gelenler Yedikuyular Caddesi'ne ve Taksim Tünel üzerinden Beşiktaş istikametine yönlendirilecek.
KUTLAMA ALANI BAKIRKÖY'E DİKKAT
Bakırköy'de ise İsmail Erez Bulvarı ve bağlı sokaklar, Ekrem Kurt Bulvarı D-100 güney yan yoldan Olgunlar Sokak girişi, D-100 güneyden Bakırköy Halk Pazarı'na girişler kapatılacak. İncirli, Aksu ve Sahil Kennedy caddeleri alternatif güzergâhlar olacak.
METRO TAKSİM'DE DURMAYACAK
Metro, Taksim durağında durmayacak. kabataş-Taksim füniküler sistemi de hizmet vermeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...