Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2015 01:19

Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

4 buçuk aydır av yasağının kalkmasını bekleyen balıkçıların beklediği gün geldi. Son hazırlıklarını da tamamlayan balıkçılar, ağ atmak için denize açıldı.

Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi
balıkçılar,

15 Nisan'da başlayan av yasağıyla gemilerini limanda bekleten balıkçılar, 1 Eylül'de av yasağının bitmesiyle denize açıldı. 4 buçuk aydır hazırlık yapan balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek sezonu açtı. Bursalı balıkçılar da Gemlik Limanı'ndan denize açıldı. Balıkçılar, sabaha kadar ağ attıktan sonra tuttukları balıkları İstanbul, Bandırma, Bursa gibi illere gönderecekler.
Balıkçılar, hamsi ve palamuttan umutlu olduklarını söylediler. Son hazırlıklarını yaptıklarını belirten kaptan İbrahim Ertan, 'Bu akşam çıkacağız kısmet olursa. 30 kişilik bir ekiple çıkıyoruz. İmralı bölgesi ve Bandırma açıklarında ağ atacağız. Hamsi, lüfer ve palamuttan ümitliyiz. Vaziyet öyle gösteriyor. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Yasak başladığından beri 4 buçuk aydır hazırlık yapıyoruz. Ne zaman döneceğimiz belli olmuyor. Denizin durumuna göre karar veriyoruz. Balıkları İstanbul ve Bursa'da satıyoruz' şeklinde konuştu.
15 Nisan-1 Eylül arasındaki yasak sırasında ağlara ve teknelere bakım yapıldığını ifade eden Gemlik Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Zeki Hazer ise, '15 Nisan-1 Eylül arası yasak vardı. Bu sırada ağlara ve teknelere bakım yapıldı. Bu gece itibariyle denize açılınacak. Hamsi ve palamuttan umutluyuz. İyi geçeceğini tahmin ediyoruz. Bütün balıkçılara rastgele diyorum. Gemlik Körfezi'nde 50'nin üzerinde balıkçı teknesi var. Sürdürülebilir balıkçılık için yasaklara uymak zorundayız.

Burada sahil güvenliklere, tarım il müdürlüklerine, ilçe müdürlüklerine görevler düşüyor. Balıkların karaya çıkış noktalarından itibaren nakil belgeleri almak zorundalar. Kolluk kuvvetlerinin de bu tür denetimleri yapması gerekir. Geçimimizi buradan sağlıyoruz. Yasaklara uyulmadığı takdirde ise katliam yapılıyor' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...