Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2016 11:20

Baraj gücünde elektrik üreten proje tasarladı

Diyarbakır’da memurluk yapan Aydın Karakuzu, baraj gücünde elektrik üretebilecek bir tribün projesi tasarladı. Karakuzu, projesinin insanlık için bulunmaz bir şey olduğunu belirterek, 'Baraj olmadan, güneş enerjisine, rüzgar tribünlerine ve nükleer enerjiye bağımlı kalmadan baraj gücünde elektrik üretebiliriz' dedi.

Baraj gücünde elektrik üreten proje tasarladı
Aydın Karakuzu

Diyarbakır’da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Aydın Karakuzu (45) adlı vatandaş, baraj gücünde elektrik üretebilecek bir tribün projesi tasarladı. Projesi ile ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan Karakuzu, kesintisiz enerji konusunda sadece ağırlıktan faydalanarak önemli bir buluşa imza attığını belirtti. Kendisinden başka bunu başaran kimsenin olmadığını ileri süren Karakuzu, “Ağırlıkların elips çizerek hareket etmesiyle enerji elde ediliyor. Birbirine karşılık gelen ağırlıkları, öz ağırlıklarının elli katına, yüz katına kadar yani istediğimiz kadar katlayabiliyoruz. Böylece ağırlıkları arttırarak mile tork kazandırabiliyoruz. Böylece sürekli hareket meydana gelmiş oluyor. Ve bu sabit torkla da senkron dediğimiz jeneratörleri çalıştırabiliyoruz. Böylece güneş enerjisine, rüzgar tribünlerine, barajlara, nükleer enerjiye gerek kalmaz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tribünden istediğimiz kadar yapabiliyoruz. Baraj olmadan baraj gücünde elektrik elde edebiliyoruz. Bu da insanlık için bulunmaz bir şey” dedi.
“BUNU HER ARACA YAPABİLİYORUZ”
Projenin prototipi için bilgisayar programı öğrendiğini ve projenin sorunsuz bir şekilde çalıştığını anlatan Karakuzu, şunları kaydetti:
“Teknik olarak bir sorun yok. Teknik olarak sorunlu olan diyen varsa gelsin tartışalım. İçerik olarak detaylarını anlatamam ama bu teknik olarak mümkündür ve mekanizma sayesinde elips çizerek sürekli hareket etmektedir. Yeter ki sen freni çek serbest bırak. Makine hemen çalışmaya başlıyor ve bunu her araca yapabiliyoruz. İster minyatür ister dev bir tribün şeklinde yapabiliriz. Düşünün arabanın frenini indiriyorsunuz araba çalışmaya başlıyor ve git gidebildiğin kadar. Sen durdurmadığın veya bozulup kırılmadığı sürece o çalışmaya devam edecek. Bir milim şaşma olursa mekanizmada veya ağırlıklarda mekanizmayı darmadağın eder. Ağırlıklar milim milim birbirini takip ediyor.” 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...