Tgrt Haber
01 Nisan 2015 19:54

Başbakan Davutoğlu kritik ayrıntıyı açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröristlerin şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı, rehin alma esnasında yurtdışı bazı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu kritik ayrıntıyı açıkladı
başbakan davutoğlu, ayrıntı,

Saldırı sırasında teröristlerin yurtdışı bazı görüşmeler yaptığını  belirten Davutoğlu, "Yurtdışından bazı odaklarla temas halindeydiler. Bunları  takip ediyoruz. Dün geceden itibaren. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, nerede  olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, onlara karşı her türlü tedbiri ve  operasyonu yapma talimatı verdik. Hiç kimse böyle alçakça yapılan saldırının  karşılıksız kalacağını düşünmesin. Karşımızda bir şer ittifakı olduğunun  farkındayız. Türkiye'nin seçime giderken bir kaos ortamına sokulmak istendiğinin  farkındayız" diye konuştu.
 
Davutoğlu şunları söyledi: "Adalet Sarayı’na saldırarak, eğer birileri, yurtiçi ve yurtdışında bağlantılı olan birileri ve bazı istihbarat örgütleri, bir mesele çözülmeye çalışılırken, diğer meseleyi kaşımaya çalışalım diye bir oyuna kalkışırsa, karşılarında kararlı, dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti bulurlar. Biz bu oyuna hiçbir şekilde kurban etmeyiz.
 
Bir kişi dahi yüzünü örterek şiddete, molotof kokteyline yönelir ve bu toplumun geleceğini tehdit eden tavır sergilerse, şimdiden çok açık söylüyorum, hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir. Kim olursa olsun, ne niyetle olursa olsun, sokağa izinsiz şekilde çıkarak ülke güvenliğini tehdit edene karşı müsamaha gösterilmeyecektir. Bir dakika dahi müsamaha gösterilmeyecektir. Dün terörist, katil, alçakların yaptığı şeyden sonra gerekli her türlü önlemin alınması talimatını verdim. Özgürlükler korunacak. Türkiye sükunetle 7 Haziran’a gidecek. Dünyaya güzel bir örnek sergileyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...