Tgrt Haber
28 Kasım 2015 14:42

Başbakan Davutoğlu, 'Olay mutlak surette aydınlatılacaktır'

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin 'Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır, ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil hedef Türkiye'dir' dedi.

Başbakan Davutoğlu, 'Olay mutlak surette aydınlatılacaktır'
başbakan davutoğlu, tahir elçi,

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin "Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Bizim dönemimizde faili meçhullere izin vermeyiz. Bu terör saldırısı sonrasında Sayın Tahir Elçi'ye dönük olarak bir suikast gerçekleşmiş olması, böyle bir durum varsa mutlaka araştırılarak kim bunu yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil hedef Türkiye'dir" dedi.

"Faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz"

Davutoğlu, bu konunun üstünün örtüleceği ya da bu konuda gizli bazı unsurlar olduğu ve bu varsayım üzerinden toplumu, Diyarbakır'daki vatandaşları tahrik etmeye kalkışanlara yönelik olarak da "Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum; biz faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz, ancak bu olaylar üzerinden eğer Türkiye'de yeni bir kargaşa ortamı çıkartılmak istenirse, buna karşı da kayıtsız kalmayız" dedi.

"Ümit ederim görüşme gerçekleşir"

Başbakan Davutoğlu, Rusya ile yaşanan sürece ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın pazartesi günü Sayın Putin ile Paris'te bir görüşme gerçekleştirmesi önemlidir, ümit ederim gerçekleşir. Bu tür durumlarda iletişim kanallarını kapalı tutmamak lazım. Biz bunu daha önce Türkiye olarak birçok kez yaşadık. İletişim kanalları açık olmalı. Olay kendi çapı ve çerçevesi içinde ele alınmalı, diğer yerlere sirayet etmemeli."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...