Tgrt Haber
08 Aralık 2016 20:22

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Millet ne derse başımızın üstündedir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Bu paket geldiğinde 367'yi aşsa bile en başta verdiğimiz söz gereği bunu millete götürmeyi bir vazife telakki ederiz. Her halükarda millet ne derse başımızın üstündedir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Millet ne derse başımızın üstündedir
Numan Kurtulmuş, Millet,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nin ardından Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek, okul yönetiminden bilgi aldı.

Hafızlık eğitimi alan kız öğrencilerden Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyen Kurtulmuş, öğrencilerden kendileri için dua etmelerini istedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın Beyköy beldesinde yaşayan ailesini de ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra partisinin İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

"Bunu millete götürmeyi bir vazife telakki ederiz"
 

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti olarak geçmiş seçimlerde önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

"İnşallah önümüzde öyle görünüyor ki bir referandum var. Bu referandumda da şimdiye kadar almış olduğu oyların çok üstünde, rekor oyla Düzce teşkilatımızın Türkiye'de en yüksek 'Evet' oyunu çıkaran illerimizden birisi olmasını temenni ediyoruz." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Şu an 'Henüz Meclisin kararını görmeden bunları söylemek erkendir.' diyebilirsiniz. Nihayetinde biz demokrasinin kurallarını bilen bir siyasi hareketiz. Mecliste inşallah bu paket geldiğinde 367'yi aşsa bile en başta verdiğimiz söz gereği bunu millete götürmeyi bir vazife telakki ederiz çünkü çok önemli bir değişiklik olacak. Zaten 330 ve 360 arasında bir oy çıkarsa anayasal olarak referanduma gidilmek durumundadır. Her halükarda millet ne derse başımızın üstündedir. Milletin vekilleri, millet adına hangi kararı verirlerse buna da söyleyecek hiçbir şeyimiz olamaz, o da başımızın üstünedir ama Türkiye'nin böyle bir değişikliğe ihtiyacı olduğu görülüyor.

Ümit ederiz ki en kısa süre içerisinde parlamentodan alınacak onayla millete gitmek, milletin doğrudan oylarıyla da bu değişikliği yapmak mümkün olur." 

"Türkiye'nin yeni bir Ortadoğu'ya da öncülük etmesi gerekiyor"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada da, Türkiye'nin yeni bir Ortadoğu'ya da öncülük etmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'yu görüyorsunuz, bir sürü terör örgütü, şehirler kan revan içerisinde. Halep'te bir kadının tekerlekli sandalye üzerinde öldüğünü gördünüz. Sözün, insanlığın, ahlakın, vicdanın bittiği yer. Böyle bir coğrafyada, yeni bir Ortadoğu'yu da kurmak mecburiyetindeyiz." açıklamasında bulundu. 

"Milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır"

Kurtulmuş, Ortadoğu halklarının aralarındaki sorunları çözmek için karşılıklı rızaya dayalı müzakereler dönemini başlatmasının şart olduğunu söyledi.

Küresel güçlerin insani dramlarla ilgilenmediğinin çok açık olduğuna işaret eden Kurtulmuş, Halep'teki insanlık trajedisine vurgu yaptı. 

Kimsenin yaşanan katliama sesini çıkarmadığını aktaran Kurtulmuş, "Dünya, Halep'teki vahşeti seyrediyor, bir tek Türkiye'den ses çıkıyor. Türkiye, yaklaşık üç milyon Suriyeli mülteciyi kabul ediyor, 15 milyar dolara yakın harcama yapıyor, bu millet en ufak bir hazımsızlık, rahatsızlık göstermiyor. Milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır." dedi. 

Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin, sadece kendi ülkesindeki insanlar için değil, bütün dostları için son derece önemli bir hedef olarak ortaya konduğunu, yeni Türkiye'nin, yeni Ortadoğu'nun kuruluşunun başlangıcı olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...