Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2018 20:49

Başbakan Yıldırım: Hazine KİT'lere kadro verecek

Başbakan Yıldırım, "Buradaki (KİT'ler) çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında." dedi.

Başbakan Yıldırım: Hazine KİT'lere kadro verecek
başbakan yıldırım,

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da bir dernek tarafından düzenlenen ödül töreninin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, "Buradaki (KİT'ler) çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu yüzden bunlara yönelik çözümü, şöyle düşünüyoruz. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT'lerde hizmet eden, taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin sorusuna Montrö Boğazlar Sözleşmesine ilişkin sorusun üzerine:

"(Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilişkilendirilmesi) Montrö, boğazları ilgilendiriyor. Tamamen boğazlardaki geçiş, gemi trafiği rejimini düzenleyen bir anlaşma. 1936'da yapılmış ve bütün boğazlardaki giriş, çıkışları, ticari gemileri, diğer gemileri kapsayan bir anlaşma. Kanal İstanbul ise yeniden yapay olarak oluşturucak bir su yolu. Dolayısıyla buranın hiçbir şekilde Montrö ile ilişkilendirilmesi mümkün değil." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...