Tgrt Haber
28 Mart 2017 20:05

Başbakan Yıldırım'dan Halisdemir'in kabrine ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak, FETÖ darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti. Daha sonra da meydanda halka hitap eden Yıldırım, "Niğde ile Ankara arasına otoyol yapıyoruz. Havalimanı için de çalışacağız" müjdesini verdi.

Başbakan Yıldırım'dan Halisdemir'in kabrine ziyaret
başbakan yıldırım, ömer halisdemir, ziyaret,

AK Parti tarafından Niğde'de düzenlenen mitinge katılmak için kente  gelen Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Halisdemir'in, Bor  ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrine geldi. Burada vatandaşlarca karşılanan Başbakan Yıldırım, Halisdemir'in kabri  başında dua ederek baba HASAN Hüseyin Halisdemir ile diğer aile üyeleriyle  görüştü. Yıldırım, daha sonra miting için kent merkezine geçti.

BAŞBAKAN OTOYOL MÜJDESİ VERDİ

Başbakan Yıldırım referandum mitingleri kapsamında Niğde'de halka hitap etti.. "Niğde ile Ankara arasına otoyol yapıyoruz" müjdesini veren Yıldırım, "Hayal kurarsan, projeyi yaparsan, inanırsan hayalleri gerçeğe dönüştürürsün" dedi.

'Hayır' diye ortalıkta dolaşanlar, köprüye, havalimanına, tünellere de 'hayır' dediler, bunlardan hayır gelmez" diyen Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının satır başları şöyle: Bu sistemle başbakanlık gidiyor diyorlar. memleket için feda olsun.

Güçlü iktidara, devamlı istikrara ihtiyaç var. Yeni sistemle sürekli güçlü hükümetler dönemini başlatıyoruz. Güvenoyunu artık Türkiye verecek. 5 yıl boyunca bu hükümet görev yapacak. Millet seçimle meşgul edilmeyecek, çatışma ortadan kalkacak, bu sistemde başbakanlık gidiyor diyorlar, memleket için feda olsun, hepimiz faniyiz. Merhum Menderes döneminde çok güçlü bir hükümet vardı, Merhum Özal döneminde de hükümet güçlüydü, büyük projeler yapıldı. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan geldi ve dünyayı kıskandıran işler yapıldı. Türkiye büyüdü, gelişti ve bir Türkiye, 3 Türkiye oldu.

"KILIÇDAROĞLU VİTESİ BOŞALTMIŞ"

CHP genel Başkanı ne diyor? Bu anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren koro halinde CHP, HDP hayır diyor. İnanın bunlar neye hayır dediğini bile bilmiyor. Kahvecilerle bir araya geliyorlar, diyorlar ki bu anayasa değişikliği sizin kahvelerinizi kapatacak. Minibüsçülerle bir araya geliyorlar, sizin minibüsleriniz kapatılacak diyorlar, muhtarlara da aynı şekilde. İş adamlarına da diyorlar ki iş yerleriniz elinizden alınacak. Millet bunlara inanmıyor sayın Kılıçdaroğlu. Yalanlarınla komik duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak 18 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş, vitesi boşaltmış hababam gidiyor. Milletin zihnini ne kadar bulandırırsa bulandırsın faydası yok. Yalan yanlış söyleyerek milleti korkutamazsın. Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilecek diyor. Bu da yalan. Ana muhalefet partisinin başkanı bu kadar rahat insanları nasıl kandırır? Milletin karşısına geçiyor, yalan yanlış anlatıyor. Madem sen bilmiyorsun bari yanındakiler desin.

"VER ELİNİ 2023!"

Cumhurbaşkanlığı Sistemi kalıcı istikrar getirecek. 14 yıl boyunca şeytan taşlamaktan kalan vakitlerde anca iş yaptık. Şimdi bu değişiklik hayata geçtikten sonra engeller kalkıyor. Ver elini 2023! Cumhuriyetin 100. yılında kişi başı geliri 25 bin doları aşmış bir Türkiye hayalini kurun. Güçlü ekonomi ve güçlü kalkınma sayesinde kat kat büyüme olacak. Bu sistemle Türkiye'nin sadece Batı'sı değil, Güneydoğu'da Doğu Anadolu'da aynı şekilde kalkınacak. Türkiye güçlü olmak zorunda bunun içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine ihtiyaç var. İstiyoruz ki Türkiye yeni sistemde tıkır tıkır işlesin.

EVET ÇIKACAK SİZ BİTECEKSİNİZ

Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. 16 Nisan'dan sonra terörle mücadelemiz daha da hızlanacak. Terör örgütleri 'Evet' çıkarsa biz biteriz diyor, 'Evet' çıkacak ve siz biteceksiniz. Son zamanlarda terör örgütlerini çok seven bazı Avrupa ülkeleri var. Almanca'yı, Flemenkçe'yi bıraktılar, Türkçe gazete çıkarıyorlar.

FETÖ'NÜN DÜMEN SUYUNA GİRMİŞLER

Bugünlerde milliyetçilik, ülkücülük adına 'Hayır' kampanyası yapanlar var. Bunlar FETÖ'nün dümen suyuna girmişler. Ülkücü, millyetçi kardeşlerim bunlara inanmayacak, asla Türkiye düşmanlarıyla aynı safta olmayacaktır.

Yeni sistemde hızımızı daha da artıracağız, daha çok hizmeti hayata geçireceğiz. Niğde'ye 9 milyar lira yatırım yaptık. Niğde bugün 59 milyon lira ihracat yapar hale geldi. Niğde'de Ömer Halisdemir Üniversitesi'ni büyüttük, 1520 derslik yaptık. Niğdeli çiftçilerimizi unutmadık. 600 milyon destek sağladık. 7 baraj, 2 gölet yapıp 19 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Ankara-Konya hızlı treni 2-3 yıl içerisinde Niğde'den geçecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...